Zafer konvoyu sonrasında Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci. Gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Mevcut personelle çalışmaya devam edeceğini ve  Kozlu Belediyesi’ni kurumsal bir hale getireceğini belirten Başkan Altuğ Dökmeci belediyenin Bozunuma uğradığını ve düzeltilmesi gerektiğini kaydetti.

Belediye spesifik özellikleri olan kişileri alacaklarini ancak belediyeyi asla istihtam yuvası olarak kullanmayacağını belirten Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci şunları söyledi:

“Allah sonumuzu hayır etsin. Zor bir belediye aldık. Çalışmalara başladık. Ama kutlamalara devam edeceğiz tabii ki de. İnşallah daha büyük kutlamaları yapacağız. Bunun beş sene sonrasında elimizden geldiği kadar memleketimizdeki bütün insanları hak ettikleri şekilde hizmete kavuşturacağız. 

İlk icraatımız önce kurumsal belediyeciliği sağlamak olacak. Çünkü bozulum yaşamış bir belediye ile karşı karşıyayız şu anda. İlk icraatımız müdürlüklerimizle toplantılar yaparak, alt kadrolarımızdan toplantılar yaparak kurumsallığı ve liyakatı bir an önce hizmete geçirmek olacak. 
Çünkü gerçekten çalışılamaz şekile gelmiş bir belediyeyle karşı karşıyayız şu anda. Maalesef ki. 

"İŞÇİ ÇIKARMAYACAĞIM"

Personel ile ilgili bir tasarruf olacak mı?  İşçi alımı ya da işçi çıkarma olacak mı sorusuna Dökmeci, “Yani bunu 4 aydır herkes söylüyor işçi çıkarımıyla alakalı bir şeyler söylüyorlar. Ya işçi çıkarımı falan yapmayacağız. Bu devirde yapılmayacağını zaten söyledik. Öyle bir planımız yok. Hatta bize devletin gönderdiği personel arkadaşlarımız var. Onlarla da ne kadar çalışabilirsek çalışmaya da devam edeceğiz. Onun haricinde yeni personel alımı ihtiyaçlarımız olursa tabii ki onu da yapacağız. Ama bunu bir istihdam ofisi olarak değil,  belediyenin bütün memlekete istihdam sağlaması gibi bir durum oluşmayacağı için. 

İhtiyaç bağımında spesifik özellikleri olan arkadaşlarımızı tabii ki de kadromuza katacağız. Çünkü dışarıya daha çok harcama yapmak yerine kendi öz varlıklarımızdan bazı harcamalarımızı kapatmaya çalışacağız” 

CHP Kozlu ilçe Başkanı Merve Aslan’da, “Kozlu halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Muhabir: Ercan Demir