Şu anda eski Atatürk Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıklılık kontrollerinin devam ettiğini belirten milletvekili Muammer Avcı, çıkacak sonuca göre hareket edeceklerini söyledi.
Eski hastane binasının depreme dayanıklı çıkması durumunda burayı amelebirliği ve kadın doğum hastanesi taşınmasını düşündüklerini belirten Milletvekili Muhammer Avcı, Sağlık Bakanı ile görüşmesini şu şekilde değerlendirdi.

"Zonguldak'ta ki hastane sorununu Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya birebir ilettim. Kendisine  Sayın bakanım biz Atatürk devlet hastanesi daha yeni açtık halkımızın da hakikaten teveccüh ettiği bir yer oldu. Fakat özellikle yoğun bakım odaları noktasında sıkıntımız var. Hemen bu yeni yaptığımız hastanenin arkasında daha önce kullandığımız hastanemiz var. Eski hastanemizle alakalı deprem etüt çalışmalarımız var, eğer ki bu çalışmaları sonucunda güçlendirme çıkarsa %60 dolayında maliyet çıkarsa buranın yıkılıp tekrar yapılması daha güzel olur.
Bu yüzden yeni hastanemizin daha düşük kodundan başlayarak yanındaki hastanenin kodunda ve hatta altında otoparkta olması kaydıyla ve yine hastanemizin arkasında oldukça geniş bir alanımızın olduğunu biliyoruz, bu hastanemizi daha da büyütmek suretiyle yeniden yapabiliriz.
Tekliflerinizin hepsinin not aldı. Hatta Zonguldak'ın merkezinde kalan emisyon noktasında ve egzoz gazı ortasında kalan Amelebirliğinde yatan bizim ciğer hastalarımız var. Maden hastalıklarından yatan insanlarımız var. Asla ve kata böyle temiz havanın olduğu bir yerde olması gerekiyor bu tip hastanelerin diye kendisine ilettim ve hatta heyelandan sonra büyük sıkıntıların yaşandığından da haberdar Sayın bakanımıza Rüzgarlımeşe'de Kadın Doğum hastanemizin olduğunu bu ciğer hastalarımızı buraya eskiden faaliyette olan ve yeniden yapılacak olan Atatürk Devlet Hastanesi'ne taşıyabileceğimizi ilettim ve hatta Amele Birliği hastanesi kadın doğum Hastanesi'nin oraya taşıdığımızda oranın fiziki olarak daha büyük olduğunu hemen ilave bir şekilde fizik ve rehabilitasyon merkezleri gibi daha değişik birimlerini de eklenmesi ile beraber daha kullanışlı hale getirebileceğimizi söyledim bütün tekliflerini teker teker not aldılar artık İnşallah Zonguldak'ta bu işler gündeme gelir.
Tabiki gelecek olan deprem sonuçları çok önemli biz milletvekilleri ve teşkilatlar olarak takipçisiyiz. Bu konuda sıkıntılarımız var ve bu sıkıntılar göz ardı edilemez."

Kaynak: Ercan Demir