Bölgesel Amatör Lig 6. Grup’ta geçtiğimiz hafta Zonguldak derbisinde Kdz. Ereğli Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Alaplı Belediyespor,  bu beraberlik nedeniyle şampiyonluk yarışında yara aldı. 
Sarı-mavili takım ligin 21. Hafta maçında  kendisi gibi şampiyonluk mücadelesi veren Türk futbolun köklü takımlarından Eskişehirspor ile karşılaşacak. 
Şampiyonluk iddiasını sürdürmek isteyen ve 41 puanla 3. sırada yer alan temsilcimiz Alaplı Belediyespor,  24 Mart Pazar günü saat 15.00’de Alaplı İlçe Stadı’nda 45 puanla 2. sırada yer alan Eskişehirspor karşısına “ya devam, ya tamam” maçına çıkacak.
Gökmen Başoğlu yönetimindeki Sarı-mavili temsilcimiz, şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürebilmesi için Eskişehirspor’u yenmekten başka çaresi yok. 
Temsilcimiz Alaplı Belediyespor bu önemli maçın hazırlıklarını ise sürdürüyor. 
Mavi Şeytanlar Taraftar Grubu şampiyonluk yolunda Eskişehirspor maçında “ya devam, ya tamam” maçına çıkacak olan Alaplı Belediyespor,’un bu maçta mutlak kazanması için şimdiden hazırlıklara başladı. 
Mavi Şeytanlar Taraftar Grubu Alaplı İlçe Stadı’nı karnaval alanına çevirmesi bekleniyor. Ayrıca Eskişehirspor taraftarında takımlarını desteklemek üzere Zonguldak Alaplı ilçesine akın etmesi bekleniyor.
Özellikle Eskişehirspor’da yönetim, teknik direktör Levent Kartop’un istifası sonrasında Beşiktaş’ta teknik direktörlük yapan Önder Karaveli ile anlaşarak takımın başına getirdi. Eskişehirspor ile ilk maçına Gençlik Hizmetleri karşısında çıkan Karaveli, 3-0 kazanılan maçta teknik direktörlük kariyerine galibiyetle başladı. 
Öte yandan ligin ilk maçında temsilcimiz Alaplı  Belediyespor, deplasmanda Eskişehirspor’a 1-0 mağlup olmuştu. 
ALAPLI BELEDİYERSPOR’UN KALAN MAÇLARI
Alaplı Belediyespor – Eskişehirspor (E)
1926 Polatlı Belediyespor- Alaplı Belediyespor (D)  
Alaplı Belediyespor – Geredespor (E) 
Çilimli Belediyespor  -Alaplı Belediyespor  (D)  
Alaplı Belediyespor    -Ankara TKİ (E) 
Eskişehir Demirspor- Alaplı Belediyespor (D)

Kaynak: Haber Merkezi