Üniversite, fakülte ve yüksekokulları ve ortaöğretim kurumları ile okullaşma oranının yüksek olduğu ilimiz zehir tacirlerinin potansiyel pazar arayışı haline geldi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin devamlı ve dikkatli takibi sonucunda son bir ay içinde çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi, şüpheliler yakalanarak adalete teslim edildi.

Zonguldak İl Merkezi, Ereğli, Devrek ve Çaycuma ilçelerinde polis ve jandarma ekiplerince yapılan başarılı operasyonlar sonucunda aralarında öldürücü etkiye sahip uyuşturucu maddelerin de bulunduğu çok çeşitli uyuşturucu materyaller ele geçirildi.

Son olarak Ereğli'de polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda 24 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmesi olayın ciddiyetini ortaya koyarken, zehir tacirlerinin özellikle üniversite öğrencilerini hedef aldıkları öğrenildi.

ZBEÜ çevresinde öldürücü etkiye sahip uyuşturucu yakalanan zehir taciri de emniyet güçlerine kıskıvrak yakalanarak adalete teslim edildi.

Öte yandan İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kırsalda yaptığı operasyonlarda bazı şahısların kenevir yetiştirdikleri belirlenerek, ev ve bahçelerinde yapılan aramalarda hint keneviri yetiştirdikleri tespit edilerek, … kök hint kenevirine el konularak, şüphelileri adli makamlara teslim edildi.

POLİS ve JANDARMA'DAN BAŞARILI OPERASYONLAR

İlimize musallat olan uyuşturucu çetelerine göz açtırmayan Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, zehir tacirlerini sürekli takip edip, başarılı operasyonlarla ele geçiriyor.

Polis ve jandarmanın yaptığı operasyonlar sonucunda çok miktarda çeşitli nitelikteki uyuşturucu ve uyuşturucu yapımında kullanılan malzeme ele geçirilirken, şüphelileri de adli makamlara teslim edildi.

Özellikle üniversite ve lise öğrencilerini tehdit eden uyuşturucu tehlikesine karşı ailelerin de çocuklarını takip etmesi ve şüpheli durumlarda  güvenlik güçlerine ihbarda bulunulması gerekiyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi