Asgari ücretle birlikte  engelli maaşlarında değiştiğini belirten Hüseyin Şirin, "Bilindiği gibi 2024 yılı Ocak ayından itibaren uygulanacak olan asgari ücret açıklanmasından dolayı  engellilerin almış oldukları engelli maaşları da otomatikman aynı zamla yükselmiş oldu. Asgari ücretin 17 bin 2 lira değerine gelmesiyle engellilerin yüzde 40 ve 69 oranında raporu olan engellilerin almış oldukları 2326 TL maaşları Ocak ayının 1'inden itibaren 3471 lira olarak uygulanacak. Yüzde 69 ve üzeri engelli raporu olanların maaşları da bilindiği gibi 3496 TL'ydi. Bunlar da ocak ayından itibaren 5212 TL maaş alacaklar.
Zamlı maaşlar bilindiği gibi 1 Ocak'tan geçerli olacak. Şubat ayında bir aylık farklarıyla beraber zamlı maaşlarını alacaklar.
Asgari ücretin yükselmesinden dolayı engelli ayrılığına bağlanacak olan kişilerden de istenen kişi başına gelir oranı da otomatikman yükselmiş oldu. Asgari ücretin üçte biri olması gerekiyor. Bu ve oranda 5666 liraya yükseldi.
Yine ağır engelli olup evde bakım maaşı almak için müracaat eden kişilerin de hane başı, hanede ki kişi başı gelirleri de 11 bin 334 liraya liraya yükselmiş oldu. Ocak ayından itibaren bu limitler uygulanmaya başlanacak. " dedi 

ASGARİ ÜCRETE VERİLEN ZAM ÇOK DÜŞÜK BİR ZAM DEĞİL

Asgari ücrete verilen zammı değerlendiren Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, "Tabii asgari ücrete verilen zam gerçekten  çok düşük bir zam değil. Ancak 1 yıl boyunca uygulanacak olması tabii ki bu 1 yıl içinde inşallah enflasyon da belli bir oranda tutularak aşağı çekilirse insanlar biraz daha rahat etmiş olacak. Tabii engelliler de aynı bu gelire göre dediğim gibi yani enflasyon oranları hayat pahalılığı biraz aşağı çekildiği takdirde tabii ki bu maaşlar da kendilerine bir zamlı olarak sağlayacağına inanıyorum." ifadesini kullandı 
 

Kaynak: Ercan Demir