Bartın Deniz ve Garnizon Komutanlığınca Engelliler Haftası münasebetiyle özel gereksinimli gençler için Temsili Askerlik Töreni düzenlendi.

Bartın Deniz Komutanlığı Boğaz Kışlasında düzenlenen törene Vali Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı, Belediye Başkan Vekili, Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Komisyonu Başkanı, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı, il müdürleri, engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende özel gençler  yemin ettiler.

Garnizon Komutanı Dz.Kd.Alb. Erkan Şahin’in konuşmasından sonra kürsüye gelen Vali Arslan, temsili askerlik yapan özel gençlerin heyecanlarına ortak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek millet olarak vatanımıza duyulan sevginin en güzel örneğini özel gençlerin ve ailelerinin  gözlerinde görmekten ve bu sevgiye  şahit olmasından dolayı büyük gurur duyduğunu belirtti. Bu özel töreni tertip eden komutanlara da ayrıca teşekkür eden Vali Arslan, gençlere  bir ömür boyu aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diledi. 

Vali Arslan ve  diğer protokol üyeleri tarafından özel bireylere terhis belgelerinin verilmesi ve silah sergisinin gezilmesi ile tören sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi