Zonguldak'ta çevre bilincinin ve geri dönüşümün önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu'nun eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Dr. Derviş Nihat Arkat İlkokulu iş birliğiyle gerçekleştirilen "Çevre Haftası" etkinliklerine katıldı.

Program, katılımcıların saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Renkli ve etkileyici bir atmosferde geçen etkinlikte, öğrencilerin sergilediği halk oyunları gösterisi ve atık malzemelerden hazırladıkları kıyafet defilesi büyük beğeni topladı.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nun eşi Güney Hacıbektaşoğlu, etkinliğin önemine vurgu yaparak atık malzemelerden oluşan serginin açılışını gerçekleştirdi. Sergide, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla farklı malzemelerden yapılmış yaratıcı eserler yer aldı.

Etkinlik kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Çevre Müfettişi Sertifikaları” ile öğrencilere çevre bilincini artırmaya yönelik eğitimler verildi. Ayrıca öğrencilere, etkinliğe katılımlarından dolayı tişört ve şapka hediye edildi.

Kaynak: Haber Merkezi