Milliyetçi Hareket Partisi Kozlu İlçe Başkanı Atakan Karali, CHP’li Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci’yi hem destek verdi, hem de eleştirdi. Kozlu yaparına yapılacak iyi işleri her zaman desteklemeye devam edeceklerini belirten Karali, yaşanan olumsuzlukları gündeme getireceklerini vurguladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Kozlu İlçe Başkanı Atakan Karali, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "MHP’li Başkandan bir taktir, bir eleştiri Daha öncede ifade ettiğimiz gibi, Kozlu Belediye Başkanının çarşı içi trafik düzenlemesine yönelik çalışmalarını ve Kozlu Deresi’nin kanalizasyon sularından arındırılması amacıyla açıkladığı projeyi destekliyoruz. İlçemize değer katacak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak her hizmetin yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.
Ancak Ilıksu Plaj Tesisleri’nde yürütülen çalışmaları da yakından takip ediyoruz. Bir taraftan plajda çeşitli düzenlemeler yapılırken, diğer taraftan yakın zamanda Esenköy Mahallesi’ne kurulan arıtma tesisinden çıkan atık suların Ilıksu Deresi’ne, dolayısıyla Ilıksu Plajı’na deşarj edilmesi ciddi bir çelişkidir. Bir yandan plajı güzelleştirmeye çalışırken diğer yandan kanalizasyon atıklarını aynı sahile taşımak, yapılan hizmetlerin amacını gölgelemektedir.
Ilıksu Plajı geçmiştede voleybol turnuvalarına, konserlere, yarışmalara ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmış, ilçemizin gözbebeği olmuş bir yaşam alanıdır. Ancak bugün ilk kez koskoca bir mahallenin kanalizasyon atıklarının sahile ulaştığı bir tabloyla karşı karşıyadır.
Belediye yönetimine çağrımız açıktır; hemşehrilerimizin ve çocuklarımızın sağlığını tehdit eden bu durum derhal sona erdirilmeli, atık suların açık denize deşarjı için gerekli çalışmalar vakit kaybetmeden başlatılmalı ve Ilıksu Plajı bu yükten tamamen kurtarılmalıdır. Kozlu’nun geleceği günü kurtaran değil, kalıcı ve sağlıklı çözümlerle inşa edilmelidir.”

4E6A70Ca E5Aa 4A3E A1Bd 88281C4F2Cd6

Kaynak: HABER MERKEZİ