Son 5 yılı grup başkan vekili olmak üzere Zonguldak bölgesinde meclis üyesi olarak görev aldığını ve belediyeyi çok yakından tanıdığını belirten Atınç Kayınova şunları söyledi;

"Öncelikle tabii ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugün önemli özel Zonguldak Belediye Başkan Adayını seçeceğiz. Çok keyifli, enerjisi yüksek, katılımı yüksek.  İnsanların saygı içinde fikirlerini hem burada söyleşilerle paylaştığı hem de sandıklarda oylarıyla iradelerini ortaya koydukları bir şenlik var. Keyifli, özel güzel bir durum var.  Ortam var. O yüzden bunu da bir taraftan hem üyelerle bir araya gelme şansı bir taraftan da partimizde ki enerjiyi gözlemleme şansı sunuyor. Değerli buluyorum. 

Tabii ki ben 10 yıldır belediye meclis üyesiyim iki dönemdir.  belediye meclisinde gerek Cumhuriyet Halk Partisi'ndeyken belediye yönetimi gerekse de son 5 yılda muhalefetteyken grup başkan vekili olarak bütün olayların belediyenin  Zonguldak'ın yönetimiyle ilgili karar mekanizması içindeyim. Bu süreçlerin her yerinde de hatta karar verme süreçlerinin içinde etkin rol oynayan ve Cumhuriyet Halk Partisi adına da belediye meclisinde görüşlerimizi ifade eden bir duruşla bugüne kadar geldik. O yüzden ben hani son on 15 günlük bir duruşta değil. Kaldı ki son 15 günde neredeyse bu seçimle hiç ilgilenemediğimi bile söylemem mümkün. Çünkü Zonguldak'ın biliyorsunuz bir 25 milyon metrekaresini etkileyen revizyon imar planı. İşte Fevkani Köprü yıkımı, buralardaki bir takım usulsüzlüklerle ilgili belgeleriyle bilgileriyle ortaya koyduğunuz mahkemeler açtığımız savcılıklara suç duyurusunda bulunduğumuz kamuoyuyla bunları paylaştığımız bir süreç yaşıyoruz ve bunların hepsinin ortaya çıkartılması için ve kamuoyuna açıklanması için bunların doğrulanması için birçok araştırma süreci işte yazın bilgi paylaşımı vesaire bunlar bir basın yoluyla kamuoyuna aktarılması gibi birçok süreç geçiyor. Bu kapsamda açıkçası partinin bana verdiği görevi, partinin bana verdiği görevi yerine getirirken seçimle birebir ilgilenemediğimi söylemem de mümkün. 
Ama bunun  karşılığında da yine de partililerimizin benim bu mücadelemi gördüğü ve eee esasında bu işi hak eden sensin cümlesini kullandığımda defalarca eee bana söylediler. Bu cümleleri kullanarak kelimeleri kullanarak bana aktardılar teşekkür ediyorum. demokratik süreç oluşuyor. Akşam adayımızı seçeceğiz. Ben olurum inşallah. Tabii ki bu umutla buradayım. Ama olamazsam da Zonguldak için, Cumhuriyet Halk Partisi için, ülkemiz için üstüne düşen partim bana bir görev verirse bunu yapma konusunda zaten yine yerini koruyorum. 

Zaten şu anda yine grup başkan vekilliğim devam ediyor. Partililere mesajım ben buradayım. Sonuna kadar buradaydım. 10 yıldır buradayım.  Kömürü elmas yapalım birlikte hep birlikte diye bir eee projeyle yol alıyorum. O elmas'ın içini birçok farklı boyutta sosyal ya da  teknik boyutuyla zaten dolduran açıklamaları yaptım. Bunun haricinde işi ehline verin istiyorum. İşi bilene verin. İşi hak edene verin. Zonguldak Belediye Başkanı'nın son 5 yılda özellikle çok hoyrat, çok kindar, ayrıştırıcı insanları ötekileştiren kibirli bir duruş gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Bunun tam tersi şefkatli bir belediyecilik, vefakar bir belediyecilik, insana saygı doyar, insana odağı olan odağı olan bir belediyecilik yapma olduğundan dolayı da bunu da üyelere zaten çeşitli vesilelerle paylaştım, aktardım ulaşabildiklerine. Umarım olumlu sonuç çok şükür"
 

Kaynak: Ercan Demir