Karabük'ün ev sahipliğinde düzenlenen 11. Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonasının açılış seremonisi yapıldı.

11-22 Temmuz 2023 tarihleri arasında  düzenlenecek ilk Uluslararası Salon Organizasyonu olacak olan Avrupa Şampiyonasında 6 farklı Avrupa Ülkesinin katılımı ile açılış seremonisi yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Seremoni geçişinin ardından Açılış konuşması yapan Karabük Valisi Fuat Gürel, "Uluslararası bir şampiyonaya Karabük'ün ev sahipliği yapması bizim için çok önemli. Bizim spor altyapımız da fiziki altyapımızla rüştümüzü ispatladığını gösteriyor" dedi.

"İşitme Engelliler Federasyonunun son 2 yıldır etkinliklerini ve antrenmanlarını burada yapıyor" diyen Gürel, "Bu bizim adımıza çok önemli bir gelişme. Ülkelerinden buraya kadar gelen bu etkinliğe katılan sporculara ve antrenörlerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaya hazır olduğumuzu özellikle ifade ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

Konuşmalarının ardından Cimnastik ve Zonguldak Halk Oyunlarının gösterileri sonrası program Türkiye-Bulgaristan Karşılaşması ile devam etti.

Yeni Mahalle Spor Salonunda düzenlenen Açılış Seremonisine Karabük Valisi Fuat Gürel, Avrupa İşitme Engelliler Spor Organizasyonu (EDSO) Başkanı Iosif Stavrakakis, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu yönetim Kurulu üyeleri, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Gençlik  ve Spor bil müdürü Coşkun Güven,Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel,protokol üyeleri,siyasi parti temsilcileri,kurum müdürleri, antrenörler, sporcular ve vatandaşlar katıldı

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz