Muhasebeciler Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Moderötörlüğünü Zonguldak Barosu (1992-1994 yılları arası) Önceki Dönem Başkanı Av. Murat Ergen'in yaptığı meslek içi eğitim seminerinde; TBB AHİM Dönem Sözcüsü Av.Deniz Özbilgin ve TBB AHİM Yürütme kurulu Üyesi Başkanı Av.Erhan Demir tarafından seminere katılan avukatlara "Avukat Hakları" anlatıldı.
Seminere çok sayıda avukat katıldı.

Zonguldak Barosu Başkanı Av.Türker Kapkaç, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, "Adalete ulaşırken ilk önce biz donanımlı olmalıyız. Haklarımızı, yükümlülüklerimizi bilmeliyiz ki mücadelemizi daha dik yapabilmeliyiz" dedi.

Eğitimin konusunun staj döneminden başlayıp mesleği icra ederken bugünlerde dahi her zaman yaşadıkları sorunlar, ihlaller, meslek kuralları, hak ve hukuk gibi geniş kapsamlı konuları kapsamakta olduğunu belirten baro başkanı Türker Kapkaç şunları söyledi:

AMACIMIZ KAVGAMIZ MÜCADELEMİZ ADALETE ULAŞMAK İÇİNDİR

"Bugün baromuz ile  Türkiye Barolar Birliği arasında  düzenlenen avukat hakları  ve devamında yükümlülüklerimiz konulu meslek içi eğitim seminerini düzenliyoruz. Hepiniz hoş geldiniz Sizleri şahsım ve Baromuz Yönetim Kurulu üyelerimiz adına selamlıyorum. Eğitim seminerimizin konusu maalesef Staj döneminden başlayıp mesleğimizi icra ettiğimiz bugünlerde dahi her zaman yaşadığımız sorunlar, ihlaller, meslek kurallarımız, hak ve hukuk gibi geniş kapsamlı konuları kapsamaktadır. Biz avukatlar savunma makamı yargının üç sac ayağından biriyiz. adalete ulaşmak için her zaman bir mücadele ediyoruz. Zaten mesleğimizde bir mücadele mesleği. E tabii biz bunu yerine getirirken yargının Diğer iki sac ayağından iddia ve karar mekanizmasıyla her zaman sürtüşme yaşayabiliyoruz.
Burada bizim amacımız, kavgamız, mücadelemiz adalete ulaşmak. Tabii adalete ulaşırken ilk önce biz donanımlı olmalıyız. Haklarımızı, yükümlülüklerimizi bilmeliyiz ki mücadelemizi daha dik yapabilmeliyiz. Ve bu konuda bugün düzenlenen eğitim bizler için çok önemli. Katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.  Aramızda Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi dönem Sözcüsü Avukat Deniz Özbilgin. Ve yine Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Yürütme Kurulu üyesi Avukat Erhan Demir var. Türkiye'nin birçok yerinde meslektaşlarımızın daha donanımlı olmaları için özverili bir şekilde eğitimler vermektedirler. Bizleri de kırmadıklıları için ben kendilerine çok teşekkür ediyorum.  Eğitim programımızın moderatörlüğünü önceki dönem baro başkanlarımızdan Sayın Avukat Murat Ergen yapacak. Değerli başkanımıza da Çok teşekkür ediyorum. Kendilerinin sunacağı bilgiler bize çok ışık tutacak. Yol gösterecek."

Kaynak: Ercan Demir