İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Ayşegül Kalender, üyesi olduğu Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyerek  aday adaylığını açıkladı.

Toplantıda Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı. 

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, “Bilindiği gibi 14 Mayıs 2023 tarihinde ülkemizde cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi yapılacak daha önce de açıkladığımız gibi Türkiye Sakatlar derneği olarak Türkiye genelinde bütün şube başkanlarımız dahil üyelerimiz bu seçimde milletvekili adayı aday olması için başta genel başkanımız  olmak kaydıyla bildiğim kadarıyla Aydın Şube başkanımız Erzurum Şube başkanımız İzmir Şube başkanımız değişik partilerden milletvekili aday adaylığında müracaat etmiş bulunmakta . İlimizde de iki tane engelli arkadaşımız bir tanesi bilindiği gibi Fehim Dinç, Adalet ve Kalkınma Partisinden, Ayşegül Kalender hanımefendi de iyi partiden milletvekili aday adaylığı için müracaat etmiş bulunuyor.  Engelli kadrosundan tabi bu arkadaşlarımız müracaatlarını yapıyor.  Bütün siyasi partilere bu zamana kadar ilettiğimiz duyurular da kesinlikle listelerinde engelli arkadaşlarımızın özellikle seçilebilecek yerlerde olması sorunları dile getirmeleri için inşallah bu seferki seçimde 20’nin üzerinden 30’a yakın milletvekilinin biz mecliste olmasını ümit ediyoruz. Ben bu noktada yine dediğim gibi diğer engelli adayımız Fehim Dinç’e çıktıkları bu  yolda başarılar diliyorum inşallah her şey gönüllerince olur”dedi.

İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Ayşegül Kalender;

 “Değerli Basın Mensupları ve dava arkadaşlarım.
İsmim Aysegül Kalender Evliyim ve bir çocuk annesiyim. Lise mezunuyum. 2002 yılından beri Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Zonguldak Şubesi aktif üyesiyim ve TSD'nin üyesi olduğum günden bu yana derneğimizde aktif olarak görev almaktayım. Halen TSD Zonguldak Şubesi'nin yönetim kurulu üyesi olarak faaliyetlerime devam ediyorum.
Engellilerin sorunları ülkemizin de sorunlarıdır. Son yıllarda engellilere yönelik pozitif politikaların artırıldığı söylense de aslında
bu durum çağdaş dünyadaki uygulama ve politikalardan halen daha da uzakta olduğumuzu gösteriyor. Engelli kardeşlerim kendinizi asla yalnız hissetmeyin. Biz birlikte giüçlüyüz ve tüm engelleri birlikte aştık, aşıyoruz. Engelsiz yaşamı birlikte kuruyoruz.
Mücadele gücünü engelli kardeşlerimden ve Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER Hanım Efendi'den alıyorum. Yıllardır aktif siyasetin içerisinde ve kadınlara örnek oluyor. Kendisi engelli bireylerin olduğu bir aileden geliyor ve Erişebiliyorsam Engelsizim!" isimli projemizin de en büyük destekçisi. Bizi iyi biliyor ve bütün anlıyor. Genel Başkanımızdan, İyi Parti il ve ilçe teşkilatlarımızdan ve
engelli kardeşlerimizden aldığım destekle, daha yaşanılabilir bir Türkiye için, birlikte yazacağımız bir tarih için 14 Mayıs'ta yapılacak
olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde İyi Parti üyesi olarak Zonguldak Milletvekili Aday Adayı olduğumu huzurlarınızda açıklıyorum. Birlikte Kazanacağız, Tarih Yazacağız!”diye konuştu.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi