Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, BAĞKUR'luların da artık SGK'lılar gibi 7.000 prim iş gününde emekli olmaya hak kazanmasından dolayı esnaf kesiminin memnun kaldığını söyledi.

ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararname imzaladığını ve kararın uygulamaya geçtiğini belirterek teşekkür etti

Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun;

 "En son TESK'deki toplantımıza bakanımız katılmıştı. Burada bir adaletsizlik olduğunu eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade etmiştik ve bakanımızda  bu konuyu çözeceğine dair söz vermişti. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız kararnameyi imzaladı ve uygulamaya geçti. Ortadaki adaletsizlik ve eşitsizlik  kalktı ve doğru bir karar verildi. Gerçekten Bağ-Kur'lu esnaf arkadaşlarımız ya.nında çalışan SGK'lılar 7300 primine emekli olurken kendileri ise 9.000 prim iş günüyle emekli oluyorlardı. Bu büyük bir adaletsizlikti. Şimdi Bağ-Kurlar da 7000 prim iş günü ile emekli olabilecekler bunda emeği geçenlere teşekkür ediyor ve saygılar sunuyoruz. Esnafımızın bu yönde bir beklentisi zaten vardı ve bu karar çok olumlu karşılandı. 5 yıl fark ediyor dile kolay. Tabii ki esnaflar da artık SGK'lılar gibi 7000 prim iş günde emekli olacak olmalarından dolayı çok memnun var" dedi.

Coşkun ayrıca EYT'dende aynı şekilde emeklilik hakkına sahip olan esnaflarında  yasada yararlandığını ifade etti.


(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz