Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Filyos gaz sahası ve bu alanda inşaa edilen TPAO'nun karargahı Karadeniz'in gözü inceleme yapmak üzere Zonguldak'a geldi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu Filyos gaz sahasında inceleme yaptılar yetkililerden çalışmalar hakkında brifing aldılar.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı, Saffet Bozkurt ve Ahmet Çolakoğlu'da incelemelerde hazır bulundu.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Karadeniz gazının karaya çıkarıldığı nokta olan Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde yaptığı yeni karargahı 'Karadeniz'in Gözü' Mart ayında hizmete açılacak.

TPAO Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde yapımında sona gelinen yeni karargahında açılış için gün sayılıyor. Daha önce İstanbul'daki 369 metrelik televizyon ve radyo kulesi olan Çamlıca projesini geliştiren ve birçok ödüllü projesi bulunan Melike Altınışık imzasını taşıyan yeni karargah, Filyos nehrinin kıyısına konuşlanan dalgalı bir tasarım olarak vücut buldu.

Zonguldak'ta inşaatına Haziran 2022'de başlanan TPAO'nun bölgedeki yeni genel merkez binası tasarımı ile büyülerken, yeni karargaha "Karadeniz'in Gözü" adının verildiği öğrenildi. Bitmek üzere olduğu öğrenilen projenin Mart ayında açılmasının planlandığı ifade edildi. Türkiye Petrolleri'nin batı yakasının en can alıcı noktası olan bölgede yer alan tesise "Karadeniz'in Gözü" adı verilirken, bu ismin verilmesindeki en önemli mesajın Türkiye'nin gözünü bölgedeki hidrokarbon yataklarından ve uluslararası haklarından asla ayırmayacağı olduğu ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi