ÖZEL HABER

Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, şehitler arasında uçurumun giderilmesi ve aynı haklardan yararlanması için Zonguldak'ı ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a dosya sunduklarını söyledi.


Mustafa Yorulmaz, Bakan Işıkhan'a sundukları dosyada şehitler arasındaki ayrımın, uçurumun  giderilmesini ve aynı haklardan yararlanmasını  talep ettiklerini ifade etti.

Erbaş şehitlerin düşük polis şehitlerinin çok yüksek maaş aldıklarını ve bunu da büyük bir haksızlık olduğuna dikkat çeken Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, şunları söyledi:

"SORUNUMUZ ÇÖZÜLMEZSE CUMHURBAŞKANINA GİDECEĞİZ"

"Sayın Bakanımız bizi çok sıcak karşıladı.  Zaten şu iki seneye kadar biz bilmiyorduk. Şehitler arasında polis ve asker arasında bir ayrımlık var. Maaş konusunda.  Ben daha önceden Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan iken de görüştüğüm zaman o zaman da alabilirdik biz ama öyle bir şeyleri bilmiyorduk. Fakat çok büyük bir uçurum var. Sayın Bakanımıza anlattık dosyayı da verdim. Erbaş şehit düşük maaş? Polis şehidi yüksek maaş. Biz hiç kimsenin maaşında değiliz ama şehitler arasında ayrım olmaz ve  aynı o haklardan yararlanması lazım. Örneğin daha önce korucular da öyleydi ve korucular da bu haktan yararlandı. 

Siyasi partilerin hepsine birer dosya gönderdim. Verdim. Epeyden beri uğraştık ama olmadı. Sayın Bakanımız Zonguldak'a gelince kendisine dosya sunduk, anlattık. Cumhurbaşkanımıza bunu iletin dedik.

Eğer şayet bu çıkmazsa biz bunu seçimden evvel siyasi partiler bunu çıkarmaz ise biz de en son bir otobüsle beraber 40 kişi şehit ailesinin analarına, babalarını toplayarak  Sayın Cumhurbaşkanımızın önüne koyacağız. Bunu herkese söyledik. Zor bir şey değil bu. Biz fazla bir şey de istemiyoruz. Devletin gücü yoksa hiç vermesinler zaten. O maaşı da istemiyoruz ancak  birine az birine fazla veriyorsa o zaman insanların tabii üyemizin de bizim zorumuza gidiyor yani. Şehitler arasında çok büyük bir uçurum var"

Kaynak: Ercan Demir