Kilimli Belediyesi Balıkçı Barınağı projesi onaylandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürüttüğü 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) değerlendirme süreci sona erdi.
Bu kapsamda Kilimli Belediyesi  başvuru sahibi olduğu "Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Su Ürünleri Ağ Bakım ve Barınma Merkezi Projesi' değerlendirilerek onaylandı.
Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun konuyla ilgili olarak; "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) değerlendirme süreci sona ermiştir.

Bu kapsamda Kilimli Belediyesi  başvuru sahibi olduğu "Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Su Ürünleri Ağ Bakım ve Barınma Merkezi Projesi'nde SS Kilimli Beldesi Merkez Mahallesi, Belediye Sitesi Mahallesi, Hisararkası Mahallesi, Güney Mahallesi, Çamlık Mahallesi, Bölüm Mahallesi, Karadon Mahallesi, Subatan Mahallesi Su Ürünleri Kooperatifi ortak; Kilimli İlçe Özel İdaresi ve Kilimli Köylere  Hizmet Götürme Birliği iştirakçi olarak yer almaktadır.
Proje ile SEGE'de 4. kademede bulunan Kilimli İlçesinde yer alan Kilimli Limanına ağ bakım alanı, barınma merkezi ve idari bina gibi üst yapılar kurulacaktır. Güneş Paneli Solar Sisteminin kurularak yenilenebilir enerji kaynağı ile elektrik ihtiyacı karşılanacaktır.
Proje hazırlayarak başvuruda bulunan tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, sağlanacak desteklerin bölgemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz