CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı, Zonguldak Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık'ın, ZGC ziyaretinde yaptığı açıklamalarda kendi partisine "güvensizlik" ifade etmesi parti tabanında yoğun eleştirilere neden oluyor.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın eşi Neriman Posbıyık'ın, " CHP'nin oyları ile bugüne kadar hiçbir şey yapamadık ve yapamayız" şeklindeki sözleri CHP parti teşkilatları ve partililer arasında büyük tepkiyle karşılandı.

CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Neriman Posbıyık'ın, kendi partisini "yetersiz" gören açıklamaları nedeniyle, Zonguldak İl Merkezi'nde CHP'ye gönül vermiş vatandaşlar tarafından " Neriman Hanım, kendi partisine güvenmiyorsa, ne diye aday adayı oluyor? Böyle bir açıklama talihsizlik olmuştur. CHP'nin en güçlü olduğu ve iktidara hazırlandığı seçim sürecinde toplum üzerinde negatif etki oluşturabilecek böyle bir açıklama yapılması baltayı taşa vurmak anlamına gelir. Neriman Posbıyık, kendi partisini güçsüz göstermiş, kendisini övmüş ve CHP'nin ancak kendisi aday olduğu takdirde seçim kazanabileceği imasında bulunmuştur. Bu açıklamayı kabul etmek mümkün değildir, Sayın Neriman Posbıyık sözlerini düzeltmek durumundadır" şeklinde konuştular.

Neriman Posbıyık, 2011 yılında CHP'den milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememişti. Ereğli'de, siyasi hayatın içinde olan ve son yıllarda Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı olarak görev yapan Neriman Posbıyık, 14 Mayıs'ta yapılacak milletvekilliği genel seçiminde CHP'den Zonguldak milletvekili aday adayı oldu.

Neriman Posbıyık'ın, seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamalarda, seçilmek için sadece CHP oylarının yetmeyeceği, 'sempati" oylarının da gerekli olduğunu ifade ederek, seçimi ancak kişisel oylarının desteği ile kazanabileceklerini söylemişti.

Neriman Posbıyık'ın, CHP'nin oylarını azımsayan açıklamaları CHP tabanında ve parti yönetimlerinde rahatsızlık oluşturdu.

Neriman Posbıyık'ın eleştiriler karşısında ne diyeceği merak ediliyor.

Posbıyık, ZGC'deki açıklamalarındaı şunları söylemişti :

" Biliyorsunuz bir süreçten geçiyoruz ve bu süreçte Benim de bir çorbada tuzum olsun mantığı ile yola çıktım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını en üst noktaya taşımak için yola çıktım. Biliyorsunuz ben 2011 yılında yine Cumhuriyet Halk partisi'nden 3. sıra milletvekili adayı idim. Rahatsızlığıma rağmen mücadelemi sonuna kadar verdim. Gece araç farları ile köylerde mitingler yaptım biliyorum. Halkın teveccühü o dönemde de bizi son derece mutlu etmişti. 3 sıra aday olmama rağmen çok az bir farkla AKP'nin en güçlü olduğu o dönemde neredeyse 3. sıra vekilliğini kılpayı kaybettik. 1954 yılından itibaren biliyorsunuz ya da Demokrat Partiden beri bir kadın vekilimiz olmuştu. O gün bugün nedense neden olmadığını merak ediyorum kadın vekil çıkaramadık. Ben arzu ediyorum ki Türkiye genelinde bölgemizde kadın vekilleri sayısı artmalıdır. Birbirimize destek olup birbirimizle kucaklaştığımız zaman açamayacağımız kapı yoktur diye düşünüyorum. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz ve bu seçim hepimizin düşündüğü gibi cumhuriyetin kuruluşunun 2. yüzyılının başlangıcı olarak görüyorum. Ve oraya damgamızı vurup gökyüzünden güneşin pırıl pırıl parladığını görüp hepimiz mutluluk çığlıkları Zafer çığlıkları atmalıyız diye düşünüyoruz. Ve inanıyorum çok sevecen, naif ve insanlara her zaman severek yaklaşan ayrım yapmayan ve bu süreçte 6'lı masada bu bileşenleri, birbirinden farklı olan bileşenleri bir arada tutarak gerçekten çok büyük bir başarıya imza attı.Biz de Sayın Genel başkanımıza ne yapmalıyız onu hak ettiği yeri kazandırmalıyız ve ülkemizi tekrardanlık sisteminden kurtulması için hep beraber el birliği ile mücadele vermemiz gerekiyor.  Buradan yola çıkarak aday adayıyım arkadaşlar. 2022 ekim ayı itibarıyla 93 köyü olan Karadeniz Ereğli'nin 52 köyünü gezdim. O günden bugüne bakın çünkü şöyle düşünün, Biz 1 yıl sonra bir seçime gideceğiz bu seçimi bizim kırsalda almamız lazım bizim için en büyük kayıp kırsalımızdır arkadaşlar. Kırsalla kucaklaşmadan kırsalla bir araya gelip onlara Güven vermeden inanın alamazsınız onların oylarını. Ne olursa olsun O nedenle ben kadın gücü Kooperatifi Başkanı olarak yanıma bir iki kadın gücü yönetiminden arkadaşlarımı alarak kadın gücü olarak kırsal'a gittim ve kadın topluluklarına birebir karşılıklı diyalog kurarak birbirimize sorular sorarak ve onlardan sorular bekleyerek sabırla ne düşündüklerini öğrenmeye ve şunu gördüm evet ben aday adayı olmalıyım ve partime sempati oylarıyla geleceğim artı sempati oyları ile geleceğim. Şunu demek istiyoruz biz sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin oylarıyla bugüne kadar hiçbir şey yapamadık ve yapamayız da iktidar da olamadık şu ana kadar ve olamayacağımız için de şu ana kadar çok fazla bir heyecan duyamadık belediye seçimleri dışında. Bu adam yine kazanır düşüncesini kesinlikle yıkmalıyız bu adam kazanamaz arkadaşlar geç bile kaldık 20 yıl çocuklarımız doğdu 20 yaşına geldi hala bir bu adamın ızdırabını çekmek zorunda değiliz."

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi