Zonguldak Kozlu maden işçileri, Vatan Partisi’ne üye oldu. Baretleri ile dün partinin genel merkezine gelen işçiler burada Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ile görüştü. Ardından yapılan basın açıklamasında Doğu Perinçek üye olan 16 işçiye rozetlerini taktı.
İşçilerin Türkiye Taş Kömürü Kurumu Kozlu müessesi alt işvereni olan şirketteki işlerine geri dönmelerini sağlayan Vatan Partisi şimdi de Yargıtay kararının uygulanması ve işçilerin TTK bünyesinde işe alınması için devrede. İşçiler adına açıklama yapan Efkan Karaaslan şunları söyledi:

“Biz Türkiye Taş Kömürü Kurumu Kozlu müessesesi bünyesinde alt işveren olarak iş yapmakta olan özel bir şirkette bant işçisi olarak çalışmaktayız. 2017 yılındaki dava sonucunda Yargıtay 9. Hukuk Dairesi çalışanların Türkiye Taş Kömürü Kurumu işçisi olduğu yönünde karar vermiştir. Ancak Türkiye Taş Kömürü Kurumu kararın sadece maddi yönünü üstlenerek kurum işçisiyle aramızdaki ücret farklarını yatırarak kurum bünyesinde işe başlatma yönündeki kararı reddederek bizleri mağdur etmiştir. 2022 yılında bizler aynı davayı ikinci kez açmak durumunda kaldık. Bunun sonucunda da çalıştığımız şirket bizi kapının önüne koydu. İşçinin, emekçinin her zaman yanında olan Vatan Partisi’nin desteğiyle işimizi, ekmeğimizi geri aldık.”


SORUNLARIMIZI BİRLİKTE ÇÖZERİZ’

“Bugün buraya TTK’nın bizleri mahkeme kararına uyarak TTK bünyesinde işe başlatması konusunda Vatan Partisi önderliğinde genel başkanımızın yardımları için ziyarette bulunduk. Genel Başkanımıza teşekkür ettik. “Aynı zamanda Vatan Partisi rozetlerimizi takmaya geldik. Genel başkanımızın önderliğinde Vatan Partisi ile birlikte bu sorunu çözeceğimize inanıyoruz. Aynı zamanda Zonguldak’taki madencilerimizin selamlarını getirdik.”
İşçiler, teşeron şirketteki işlerine geri dönmelerini sağlayan Vatan Partisi’ne teşekkür etti. Maden işçilerinin asıl hedefi ise, taşeron şirkette değil TTK bünyesinde işe alınmaları. Vatan Partisi bu hedefle işçilerin yanında mücadelelerine destek veriyor.
Basın toplantısında söz alan işçilerden Feyyaz Aydın, “İşçinin emekçinin babası Doğu Perinçek'e teşekkür ediyoruz. Buraya rozetlerimizi almaya geldik.” diye konuştu. Ümit Okumuş da, “İşçinin yanında olan tek parti Vatan Partisi.” ifadesini kullandı.

İŞÇİLER SİYASET DE YAPAR’

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise yaptığı açıklamada şunlara değindi:
“Zonguldak maden işçilerimiz çok önemli bir karar aldı. Karar şu: ‘Maden işçileri yalnız domuz damı yapmaz, yalnız madenleri temizlemez. Aynı zamanda maden işçileri siyaset yapar, Türkiye’yi yönetmeye karar vermiştir.’ Burada Zonguldak Kozlu ocağından 16 arkadaşımızı ağırlıyoruz. Bu ziyaretleri ‘Biz iktidara geliyoruz ey Ankara’ kararıdır. Bu 1990’lardan beri Zonguldak maden işçilerinin Ankara yürüyüşünden beri hiç değişmeyen sloganımızdır. Bu kararla maden işçisi arkadaşlarımız Vatan Partisi'ne üye oldular. Hepsini tek tek sevgiyle, saygıyla kutluyorum.”

Perinçek Kozlu maden işçileri ile birlikte madenci bareti taktı

‘BÜYÜK MÜCADELE VERDİLER’

“Özelleştirme gizli yollardan yapılmaktadır. Zonguldak’ta devletin kömür işletmeleri var. Ama bir özelleştirme cereyanı 1980 sonrası yaşandı. O zaman partimiz ve Zonguldak maden işçileri büyük mücadele verdi. Özelleştirme esas olarak önlendi. Önlenemeyen kısım da var. Bir hile yapıldı. Bu sefer taşeron alt işletmeler yoluyla özelleştirmeler yapıldı. Arkadaşlarımız bunun acısını çektiler ama büyük bir mücadele verdiler. Haklıydık ve bu nedenle Yargıtay kararıyla kazandık. Fakat hala bazı sorunlar var.

Kaynak: HABER MERKEZİ