Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli İlçesi'nde Halk Otobüsleri Türkiye genelinde uygulayacağı her ayın 1-4 arasında ücretsiz, diğer günler ücretli taşıma uygulamasını başlatıyor.
Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş'ın Türkiye genelindeki tüm özel halk otobüslerinin 65 yaş ve üstünü yalnızca her ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıyacağını bildirmişti, karar önümüzdeki günlerde uygulanmaya başlayacak.
EREĞLİ HALK OTOBÜSLERİ DE KARARI UYGULAYACAK
Ereğli'de faaliyet gösteren Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Baki Karaarslan Türkiye genelinde Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliğ'nin (TÖHOB) aldığı kararı Ereğli'de de uygulanacağını açıkladı. 
Türkiye genelinde uygulanmaya başlamasıyla birlikte aynı uygulama Ereğli'de de uygulanacak. 
Ereğli'de de her ayın 1-4'ü arası 65 yaş ve üstü ücretsiz diğer 26 gün ise 65 yaş üstü ücret ödeyerek Halk Otobüsleri'nden yararlanacak.
TÜM ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ BİRLİĞİ NE AÇIKLAMIŞTI?
Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş konu hakkında şu açıklamayı yapmıştı: "Şehit ve gazi aileleri, emniyet ve basın mensuplarının ücretsiz taşımadan sürekli yararlanabileceğini aktaran Soydaş, şunları kaydetti: "Bakanlığın verdiği 2 günlük taşıma desteğine biz de 2 günlük bir fedakarlık yapalım. Daha önce açıkladığımız dört grup dışında kalan ve ücretsiz seyahat hakkı olan 18 farklı gruptaki yolcularımızı her ayın 1'i ile 4'ü arası taşıyalım. Geri kalan kısımdan da rica ediyorum. Lütfen kamu araçlarını kullansınlar. Türkiye genelindeki tüm özel otobüsler yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıyacak. Geriye kalan 26 gün taşımayacak."
 

Kaynak: Haber Merkezi