Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı, Kamu Borçlarının yapılandırmasının ertelenmesini değerlendirerek Zonguldak’ta bugüne kadar yapılandırmadan faydalanmak için başvuruda bulunan işveren istatistiklerini açıkladı.
Kanunun yürürlüğe girdiği 12 Mart tarihinden bugüne Zonguldak'ta 3 bin 695 işverenin yapılandırma başvurusu yaptığını belirten Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı; "Bazı alacakların yeniden düzenlenmesi ile alakalı 7440 sayılı kanun ile 12 Mart 2003 tarihinde resmi gazetede yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Bizde kurumumuzun alacağının tamamını kapsadığı için bütün birimlerimizden farklı organizasyon ile devam ettiriyoruz. Bugüne kadar yapılmış olan müracaatlara bakarsak 3 bin 695 tane işverenimizin borç yapılandırma müracaatını almışız. Bu Zonguldak Merkez ve dört tane sosyal güvenlik merkezimiz tarafından alınan talep. Bunların 3 bin 57 tanesini sonuçlandırmış ve ilgililere tebligatlarını yapmış bulunmaktayız. Diğerlerinin süreçleri devam ediyor ve bir hafta içerisinde bunların zaten borç yapılandırmaları tamamlanmış ve ilgililere gönderilmiş olur. 
Resmi Gazetede hem borç yapılandırma sürecinin süresi bir ay ertelendi hem de ilk taksitlerin ödeme süresi bir ay ertelenmiş oldu. Bu tabi EYT sürecinde EYT dosyalarına yoğunlaşmış olmamızdan ötürü bizim açımızdan iyi oldu. Sigortalıları bilgilendirme adına bize de süre taşımış oldu. Biz buradan tüm borçlu sigortalılarımızı ısrarla önemli düzenlemeden faydalanmaları için müracaat etmeye çağırıyoruz. Çünkü eski dönem borçların yapılandırılması ile ilgili peşin ödeme talebinde yüzde 90 faiz indirimine gidildiği için önemli bir fırsat. Bu fırsatı kaçırmasınlar. Çünkü yapılandırma bittikten sonra yapacağımız icra işlemleri nedeniyle çok daha fazlasıyla ödemek zorunda kalırlar. Tabi bu süreç içerisinde biz bunu daha fazla duyurabilmek için meslek odalarımızı ziyarete devam edeceğiz. Bilgilendirmeleri yapacağız, onların sistemlerini kullanmaya devam edeceğiz. Elden geldiğince en iyi  şekilde süreci tamamlayıp tüm borçlarımıza ulaşacağımızı düşünüyoruz" dedi.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz