Doğduğu ve doydugu topraklara hizmet etmek anlayışı ile, bir elin nesi var 7 ilin sesi var diyerek 6 yıl önce kurulan; Zonguldak, Çankırı, Bolu, Sinop, Karabük, Bartın, Kastamonu İllerinin sorunları ile hemhâl olan Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliği (ANKABİR) heyeti  geniş bir katılımla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaşziyaret etti. Ziyarette ANKABİR Genel Başkanı Tuncay Gençer, Genel Başkanvekili Hasan Kaya, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Aydınalp, Federasyon ve Dernek Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri dahil 60 kişilik  bir heyetle hazır bulunuldu. 
Ziyareti değerlendiren 
Uluslararası Batıkaradeniz Birliği Genel Başkanı Tuncay Gençer, şunları söyledi;

"Akıl İşi değil, Gönül İşi denilen yolda, Sivil Toplum Örgütlerinin  herkesle ve her kesimle temas kurması gerektiğinin belirtildiği, içten ve içerikli bir konseptte gelişen ziyaret kapsamında; Ülkesinin ve milletinin hizmetkârı olmayı kendine ilke edinmiş, Devletin adeta sigortası olan Batıkaradeniz Bölgemizin, büyük  yatırımlar anlamında geride kalan bir görüntü içinde olması, bu nedenle de en önemli sorunlarından göç meselesine çözüm üretme deki zorlukları üzerinde duruldu. Özellikle deprem riski düşük, yeşil ve el değmemiş alanları fazla olan bölgemize çevreye duyarlı yatırımlar yapılmasının, Devletin karar alıcı mekanizmalarında bölge insanımızın hakettiği yeri almasının öneminden bahsedildi. 
Tarihin her döneminde insan odaklı bakışı ile mazlumların dostu olan, insanlık namı hesabına üstün başarılar elde eden ecdadımıza saygı gereği, yeniden bu seviyeleri yakalayacağımıza ve herkesin özlemle beklediği Türk Adaletinin yeniden tesis edileceğine inancımızın tam olduğu vurgulandı. Sayın Mansur Yavaş'ın da Ankara'da yapılan çalışmaları, vizyon ve stratejilerinden bahsettiği toplantıyı müteakiben, kendisine bölgemize ait yöresel özellikteki hediyeler taktim edildi. ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş Beye samimi ve samimi niyetli bakışı ve nezaketli kabulleri için şükranlarımızı arz ediyoruz"
 

Kaynak: Ercan Demir