Ramazan ayının son Cuma namazı hutbesinde  Müslümanlara günahların affedilmesi için Kadir gecesinin büyük bir fırsat olduğunu hatırlatıldı. 

Hutbede “Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir hadis-i şerifinde “İnanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya edenin geçmiş günahları affedilir.” müjdesini vermektedir. Öyleyse Kadir Gecesi’ni bir fırsat olarak görelim. Bu geceyi değerli kılan Kur’an-ı Kerim’i özümüze, sözümüze ve hayatımıza yansıtmaya gayret edelim. Çocuklarımızı ve gençlerimizi Kur’an’ın rahmet yüklü mesajlarıyla buluşturalım. Bu gece kendimiz, ailemiz, ümmet-i Muhammed ve bütün insanlık için Rabbimize çokça dua edelim, bağışlanma dileyelim” denildi.

BAYRAM NAMAZI SONRASINDA TÜM CAMİLERDE ŞEHİTLERİMİZ VE GAZZELİ MAZLUMLAR İÇİN DUA OKUNACAK

Cuma hutbesinde ayrıca, “Muhterem Müslümanlar! Kardeşlerim, sizleri camilerimizin manevi atmosferinde buluşmaya, ailece bayram namazına davet ediyorum. Ülkemiz, şehitlerimiz, Gazzeli mazlumlar ve zulme uğrayan bütün kardeşlerimiz için bayram namazından sonra hep birlikte dua edeceğiz inşallah” denilerek katılım çağrısında bulunuldu.

BAYRAM SEVİNCİ HÜZNE DÖNÜŞMESİN

Cuma Hutbesinde ayrıca trafik kurallarına uyulması çağrısında bulunularak şöyle denildi.

“Diğer taraftan bayram vesilesiyle birçok kardeşimiz yolculuğa çıkacak. Yolculuk boyunca hem kendimizi hem de başkalarını tehlikeye düşürecek davranışlardan uzak duralım. Trafikte sabırlı ve dikkatli olalım. Öfkemizin esiri olmayalım. Acelecilik yaparak kazalara sebebiyet vermeyelim. Bayram sevincini hüzne dönüştürmeyelim.
Yüce Rabbim bizleri her türlü kaza, bela ve musibetten muhafaza buyursun. Sağlık, sıhhat ve afiyet içinde bayrama ulaştırsın”

Muhabir: Ercan Demir