Büyük Birlik Partisi ( BBP ) Zonguldak teşkilatlarında sular durulmuyor.

Hüseyin Uysal'ın "adaylık" hırsı, Serdal Acar'ın binbir emekle kurduğu BBP Zonguldak il, ilçe ve belde teşkilatlarının çökmesine neden oldu, BBP İl Başkanı Serdal Acar'ın "görevden alındığına" ilişkin haberler üzerine BBP Zonguldak teşkilatlarında 9.9 şiddetinde deprem yaşandı.

Hüseyin Uysal'a bir süre daha yarenlik edeceği tahmin edilen BBP Ereğli ve Alaplı il başkanları dışında, belde teşkilatları dahil topyekun istifalar meydana geldi.

Yetmedi…

Alperen Ocakları Zonguldak İl Başkanı Yaşar Şeker gibi çok sağlam bir dava adamı bile, Hüseyin Uysal tarafından, Serdal Acar'a reva görülen davranış üzerine tepkisini istifa ederek gösterdi.

Özetle, BBP İl Başkanı Serdal Acar'ın görevinin "sonlandırıldığını" parti ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir kişinin ofisinden açıklayan Hüseyin Uysal, Serdal Acar'ı değil ama, Zonguldak'ta çok iyi bir konuma gelmiş olan Büyük Birlik Partisi'ni "sonlandırmış" oldu.

Hani, Millet İttifakı'na mensup partiler hep birlikte BBP'ye zarar vermek istese, Hüseyin Uysal'ın verdiği zararı asla veremezdi.

*

Şu "sonlandırma" işine gelince…

Serdal Acar'ın görevinin kaçıncı kez "sonlandırıldığını" kimse anlayamadı.

Bir " sonlandırma" Hüseyin Uysal yaptı, olmadı…

Bir " sonlandırma " 10 günlük il başkanı Deniz Kavraz yaptı, olmadı…

Şimdi bir "sonlandırma" da Genel Sekreter Yardımcısı'nın yaptığını duyuyoruz….

Bundan sonra, Serdal Acar'ın görevini kimin "sonlandıracağı" ise çok belli değil…

Genel Sekreter Yardımcısı'nın "yardımcısı" olabilir mi?..

Tavşanın suyunun suyu gibi bir şey…

Böylesine absürd ve gayriciddi açıklamalarla Büyük Birlik Partisi gibi Türk siyaset tarihine adını yazdırmış, köklü ve saygın bir partinin kamuoyu huzurunda tartışma konusu edilmesine kimin ne hakkı var ?..

Bir siyasi parti il başkanının görevden alınması çok ciddi bir iştir.

Parti suçu veya adli bir suç işlediğine ilişkin somut deliller olmadan, savunması dahi alınmadan, sadece Hüseyin Uysal öyle istiyor diye, birtakım hiçbir şekilde ispat edilememiş iddialarla bir il başkanının görevden alınması sözkonusu olamaz.

*

Serdal Acar'a şu anda istifa etmiş olan BBP il, ilçe ve belde teşkilatları ile Alperen Ocakları İl Başkanı Yaşar Şeker tarafından büyük destek verildiği ve iade-i itibar istendiği belirtiliyor.

İade-i itibar halinde, Serdal Acar'ın istifa edenler dahil tüm parti teşkilatlarını birkaç günlük süre içinde yeniden toparlayacağı ifade ediliyor.

Bunu sağlayacak olan ise merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun açtığı kutlu yolda dosdoğru ilerleyen, ülkemizin geleceği için çok önemli bir siyasi lider ve bir dava adamı olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den başkası değildir.

Sayın Destici'nin, asıl kumpasın Serdal Acar'a değil, BBP Zonguldak teşkilatlarına yapıldığına ilişkin görüşleri dinlemesinde fayda var.

Ak koyun, kara koyun belli olacaksa eğer, olayların  perde arkası olup olmadığını araştırmak gerekiyor.

Erhan ÇAKMAK