GÜNCEL

BBP, Yazıcıoğlu'nu andı

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Çolak, 10 yıl önce helikopter kazasında yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu andı.
Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu nun vefatının 10.seneyi devriyesi nedeniyle açıklama yapqn BBP İl Başkanı Ahmet Çolak, sunları söyledi:
“25 mart 2009 tarihinde 112 de İsmail Güneş'in "Muhsin yazıcıoğlu ile birlikte düştük" sesiyle helikopterin düştüğünu öğrendik. 
Bugün burada liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte sehit olan yol arkadaşları Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı Murat Çetinkaya, İsmail Güneş'i ve Pilot Kaya İstektepe'yi  rahmetle ve minnetle anıyoruz. 

 25 mart 2009 yılında düzenlenen bu hain suikastin ardından hala her yıl anma programlarımizla ozlemlerimizle yad ederken. Bir taraftan da hala Adalet aramanın mücadelesini bbp camiasi ve sehit ailelerimizle beraber hukuk mücadelemizi sürdürüyoruz.  
Adalet aramak için 10 yıl çok uzun bir süre. 150 klasör klasör delil ,bilgi ,belge ile 150 şüpheli ile ve 15 temmuz hain darbe girisimine rağmen ana dosya açılmıyor ya da açılamıyor ise burada bir sormak lazım. Hala neyi bekliyorsunuz adaleti sağlamak için? Hani yerlerini tespit edemediginiz gibi  adalettinde mi yerini tespit edemediniz? bulamıyorsunuz. 10 yıl içinde "Kaza içinden kaza çıkarmayın"  demeleri gördük. Kazadan suikast çıktığınıda darbe çıktığınıda feto çıktığınıda gördük. 2009 dan bu yana bir tane dahi iddianame hazırlanmazken suikast dosyasına mudaleleri kapatmaları ödülleri terfileri gördük. 15 temmuz hain darbe girişimine rağmen tutuklamalarin sadece fetodan olduğunu da gördük. Şuana kadar yazıcıoğlu suikastiyle ilgili bir tane dahi tutuklamanın olmadığını da gördük.  Bugun 10. yılında dahi Hala adaletsizliği konuşuyorsak bu çok utanç verici bir durum. Bizim sadece her yıl anma programları ile özlemimizi hasretimizi anlatmamız yerine, hala suikast dosyasını anlatmak ve adaletsizliği anlatmakla geçiyor zamanımız.  Ne kadar acı bir durum... Oysaki hepsinin tüm şehitlerimizin başta Muhsin  Başkanımızın ve yol arkadaşlarının ne güzel hikayeleri ve yaşanmışlıkları var. Umarım adalet bir gün hak ettiği şekilde yerine getirilir .”
(Haber-Ercan Demir)