104 bin 84 TL olan bedelli askerlik, Temmuz-Aralık dönemi için 122 bin 351 liraya çıkartıldı. Temmuz'dan itibaren geçerli olacak yeni bedelli askerlik ücreti, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklama sonrasında netleşti. Bedelli askerlik ücreti, temmuz ayında memur maaş katsayısında yaşanan artışın ardından askere gidecek olan kişiler tarafından sorgulanıyor. Temmuz'dan itibaren geçerli olacak yeni bedelli askerlik ücreti, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklama sonrasında netleşti.

BEDELLİ ASKERLİK NE KADAR OLDU?
Temmuz zammı ile artış göstermesi beklenen bedelli fiyatı, memur maaşlarına yapılan zam oranı ile yılda iki kez değerlendiriliyor. Memur maaşlarına yapılan seyyanen zam memur maaş katsayısına dahil edilmedi. Bu nedenle temmuz ayında memur maaş katsayısı yüzde 17,55 oranında arttı. Buna göre; 2023'ün Ocak-Haziran döneminde 104 bin 84 TL olan bedelli askerlik ücreti Temmuz-Aralık dönemi için 122 bin 351 liraya çıkartıldı.

TEMMUZ’DA GEÇERLİ OLACAK
Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, bedelli askerlik tutarının memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiğini ifade ederek, "Hazine ve Maliye Bakanlığınca 'Mali ve Sosyal Haklar' genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 122 bin 351 lira olmuştur. 17 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır." dedi. Buna göre; Bu yılın ikinci yarısında başvuranlardan 122 bin 351 lira bedelli askerlik ücreti alınacak.

(Haber Merkezi)