CORONA VİRÜS HABERLERİ

''Belediye Başkanımızın doktor olması bizim avantajımız''

Seval Çetin'in sunduğu Ana Haber Bülteni'ne Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar canlı telefon bağlantısı ile katıldı.

Uçar,Belediye Başkanın doktor olmasını avantaj olduğunu söyleyerek Cumhurbaşkanın aldığı tedbirleri değerlendirdi.

Uçar'ın konuşmasından satır başları:

''Sağlık Bilim Kurulunun yaptıkları toplantılar sonrası Cumhurbaşkanımıza alınan kararlar iletiliyor.

Zonguldak ilimiz bu hastalıkta en hassas iller arasında.İlimizde bu hastalıktan etkilenen hastalar fazla.Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızın yaptığı görüşmeler sonucu alınan tedbirler kademe kademe uygulanıyor.Önümüzdeki günlerde yeni tedbirler alınmadan dünyadan bu virüsün kurtulmasını ümit ediyorum.Belediye Başkanımızım bir doktor olmasının avantaj olarak görüyorum.

Bir anda insanlara sokağa çıkmayın derseniz insanları engellemiş olursunuz.Kademe kademe alınması gerekiyor. Bilim kurulu Sağlık Bakanı ne yapılması gerekiyorsa onay veriyor ona göre tedbirler alınıyor. Vatandaşlarımız duyarlı olup kurallara uyması gerekiyor.

Vatandaşlarımızın işi olmasa bile kalabalık oluşturuyor.Duyarsız insanımız var ama işin cidiyetini kavramış olduğunu düşünüyorum bundan sonra. Vakalarla ilgili net bilgiyi ben veremiyorum.Valimiz Belediye Başkanımızla Sağlık Müdürümüzle görüşmeler yapıp hastanelerle ilgili ihtiyaçları karşılamak amaçlı çalışıp takip altındayız şuanda sıkıntı yok. Vatandaşlarımız talimatlara uyarsa vaka sayısı artmaz.

Tıp Fakültesi'nde test yapılmaya devam ediliyor. Atatürk Devlet Hastanesi'nde de hastal kabulüde devam ediyor. Hiç bir malzeme eksikliğimiz yok. Herkesin kurallara uyup izole olmasını rica ediyoruz.Çok  kolay bulaşan bir virüs.Süreçle ilgili aksamalar olabilir ama komiteyle birlikte bunun için çalışmalar yapıyoruz.

Hastanenin taleplerini Sağlık müdürlüğüne yapması gerektiğini söyledik.Aksama varsa ilgililere söylenirse çözüm odaklı herşey yapılır.Sağlık Bakanlığımızın bünyesinde kurulan bilim kurulu kararlar alıyor ve iletiyor uygulamalar yapıyor muhalefet partisinden milletvekillerinin sokağa çıkma yasağı önerilerileri var.Bu kararları bilim kurulu karar veriyor.Bu konular iktidar muhalefetin siyasete çekilmesini yanlış buluyorum.Herkes Cumhurbaşkanımızın ve Sağlık Bakanımızın açıklamalarını dinlemeli.