Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde düzensiz tır parkının önüne geçmek ve kent trafiğini rahatlamak amacı Alaplı Belediyesi Karşıyaka  sahil parkını tırlara ücretsiz tahsis etme kararı aldı. Projeye Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal’ın da sıcak baktığı ve sahil dolgusunun tır parkına ücretsiz süreli verilmesi için Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ile mutabakat içinde olduğu kaydedildi. 
Hafriyat çalışması yapılan sahil dolgu alanı sayesinde şehir merkezinde düzensiz parklanmaya neden olan, gerek kötü görüntüsü gerekse sıkışıklığa meydan vermesi nedeni ile kent trafiğini olumsuz yönde etkileyen tırların düzenli bir park alanına sahip olacak ve tırların yol kenarlarına gelişi güzel park etmelerinin önüne geçilecek. 
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin sahil dolgusunda tırların parkı için hafriyat çalışması yaptıklarını ifade ederek, bu konuda gelen yoğun talebe kayıtsız kalmadıklarını söyledi.  Tekin, “Bu konuda aylardır çalışıyoruz. Alaplı’da kamyon ve tır şoförlerinin sokak ve cadde kenarlarına park etmesi olumsuzluk yaratıyordu. Çalışmaları kısa sürede tamamlayıp ücretsiz tır parkımızı hayata geçireceğiz.” dedi

Kaynak: HABER MERKEZİ