Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde bulunan köpek barınağına gelen Pati Koruyucuları Derneği çalışanlarına belediye personelleri ve çalışanlar bıçak ve kürekle saldırdılar. Gökçebey Belediyesine ait barınaktaki hayvanların içler acısı durumunu göstermek isteyen dernek üyeleri yapmış oldukları yayında diğer hayvan derneklerinden ve vatandaşlardan yardım istedi. Gökçebey Belediye personeli olduğu iddia edilen kişiler tarafından canlı yayın esnasında saldırıya uğradılar. Saldırı anı ise saniye saniye kameralar tarafından kaydedildi.

"DERNEĞİN BOŞALTILMASINI İSTİYORUZ"

Pati Koruyucuları Derneği Başkanı Erkin Erdoğdu canlı yayına katılarak, Gökçebey Belediye barınağının boşaltılması için yardım talep etti. Dernek üyelerinin şikayette bulunmak için Gökçebey İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurdukları öğrenildi.

"BU SALDIRI TÜM HAYVANSEVERLERE YAPILDI"

Pati Koruyucuları Derneği tarafından duruma sert tepki gösterilerek açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şöyle denildi;
”Zonguldak Gökçebey ölüm kampında ekibimize zabıta bıçak çekti. Belediye çalışanları küreklerle arabamızın camlarını kırdı. Gönüllerimizi darp etti. Gökçebey’den ayrılmıyoruz. Hesabını soracağız, barınağı boşaltacağız. Gelebilen herkesi çağırıyoruz. Konya’da can aldıkları KÜREK’le bu defa bizleri öldürmeye çalıştılar! Türkiye destek istiyoruz. Ölüm olacaksa da sonunda korkmuyoruz. Gökçebey’den ayrılmıyoruz. Ölüm kampını boşaltmak için saatlerdir yayın yapıyoruz . Derneklere gelin diye çağrı yapıyoruz . Bu saldırı tüm hayvanseverlere yapıldı. Dernekler, STK’lar biz buradayız. Gelin!”

( Haber-Neriman Dengiz )