31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Zonguldak’ta AK Partili eski Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ı büyük oy farkıyla mağlubiyete uğratan CHP Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem bugün mazbatasını aldı. Seçim Kurulu önünde AK Partili ve CHP’li çoğu seçmenin yer aldığı büyük kalabalıkta Erdem, alkışlar ve tezahüratlarla karşılandı.
Başkan Erdem, CHP İl ve İlçe yönetimi, milletvekilleri, partililer ve vatandaşlarla birlikte Zonguldak Belediyesi’ne uzun kortej eşliğinde yürüdü. Ardından Zonguldak Belediyesi’nde eski başkan Alan’ın katılımıyla görev devir teslimi töreni gerçekleştirildi.
Ömer Selim Alan ve eski Özel Kalem Müdürü Buğra Özçelik, görev teslim töreninin ardından belediyeden ayrılırken belediye işçilerinin tepkileriyle karşılaştı. Daha önce Alan ve Özçelik’e sorununun anlatmak üzere giden belediye personeli, başkan ve özel kalemi tarafından annesine küfür edildiği iddia ederek “Şimdi sıra bizde” diyerek iki isme de ağır küfürler etti. Buğra Özçelik ve Ömer Selim Alan olayların ardından hızla belediyeden ayrıldı.
Konuya anında müdahale eden Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, olayı gerçekleştirenlere kızarak “Belediyede böyle şeyler istemiyorum” diyerek bu tür olayların yaşanmaması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi