Zonguldak Kültür ve Sanat Derneği'nin kuruluş yıl dönümü gecesinde konuşan  Zonguldak Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Dr. Ömer Selim Alan,  Kültür sanat anlamında  çok büyük projelere imza atacaklarını söyledi.

7 Mart'ta Zonguldak Belediye sinemasına hizmete açacaklarını  Zonguldak'ta tiyatro ve korolar için ayrıca 2 tane daha büyük salon projesini de hayata geçirecekleri müjdesini veren Zonguldak Belediye Başkanı ve Başkan dayı Ömer Selim Alan şunları söyledi;

"ZONGULDAK KABUĞUNU KIRDI DEĞİŞİM BAŞLADI"

"Zonguldak olarak. Kültür sanata elimizden geldiği kadar destek vermek adına Kent konseyimizle bir şeyler planlıyoruz.   İnşallah hem çıraklık hem kalfalık dönemini çok hızlı geçirdik. Pandemi, sel ve heyelan felaketler derken zor günler yaşadık. İnşallah 2024'de bunların yaşanmadığını, mutluluk, huzur içinde, sağlık, barış içinde, bütün dünya insanlık için iyi geçer diye dua ediyoruz. Kültür sanat anlamında gerçekten göreceksiniz 2024'den sonra çok büyük projelerimiz var. 2019'da rabbim nasip etti, vatandaşımız teveccühü gösterdi. Şu anda biraz Zonguldak'ın kabuğunu kırdık ve değişim başladı. Gözle görülür değişimler oldu. Ve yeterli mi? Daha fazlasını istiyoruz. Daha fazlasını hak ediyoruz. Daha fazlasını arzuluyoruz. 

"CUMHURBAŞKANIMIZ İLK MİTİNGİNİ ZONGULDAK'TA YAPARAK VERDİĞİ DEĞERİ GÖSTERDİ"

Cumartesi günü  bir ilki yaşadık. Cumhuriyetimizin ilk vilayetinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk mitingini yaptı. Bu Zonguldak'a verdiği değeri gösteriyor. Bu kardeşimize güvenelim. Biz Cumhuriyet'in ilk vilayetine hizmet getirmek için 5 yılda 120 kere Ankara'ya gittik, peki niye? Zonguldak'ımızın istediği hizmetleri alabilmek için.  Hükümetin desteğine ihtiyacımız var. Hızlanması anlamında bu kardeşlerimize bunun için köprü vazifesi görmeye hazırız. 5 yıldan beri de bunu yaptık. 

"BELEDİYE SİNEMASINI 7 MART'TA HİZMETE AÇIYORUZ"

Belediye sinemasını  inşallah  7 Mart'ta  açıyoruz. 2013'ten beri kapalıydı.  7 Mart'ta inşallah sinemayı açıyoruz. 

Ayrıca Yunus Emre Kültür merkezini açtık. TTK'yla beraber bir protokol yaptık. Tekrardan aldık. Restore ettik. Işık aydınlanmasını yaptık. 

"TİYATRO VE KOROLARIMIZ İÇİN 2 TANE SALON PROJEMİZ DAHA VAR"

Yeterli mi? Yetmez. Bizim salon ihtiyacımız var. Tiyatrolarımız için korolarımız için provalarını yapmak için salon ihtiyacımız var. Bununla ilgili 2 tane projeyi inşallah 20 Şubatta'tan sonra açıklayacağız. Zonguldak bunu hak ediyor.O yüzden sizlerin desteğine ihtiyacımız olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum. 
Bu Selim Alan'ın seçimi değil. Parti seçimi de değil. Ben Zonguldak'ta yaşayan bütün hemşehrilerim, siyasi görüşüm ne olursa olsun hiç beni ilgilendirmiyor. Ama Yediden yetmişe bayramın geçtiği, yaşlısı, engellisi hepsi bizim. Bütün siyasi partilerimiz, bütün siyasi görüşe sahip olan insanlarımızı kucaklayacağız. Ortak akılla beraber tek derdimiz yeniden büyük Zonguldak'a, yeni Zonguldak'a inşa etmek olacak. O yüzden hepinizin bizleri tercih edeceğini adım kadar eminim. 2019'da kazandığımız zaman zaman şunu ifade etmiştik. Bu seçimi kaybedeni yok demiştik. Kazananı Zonguldak olmuştu. Sizler bizle beraber Görüyorsunuz. Dediğim gibi şehirde bir değişim var. Bir hareket var. Biz bunların artarak devamını istiyoruz. Akamete uğramasını istemiyoruz. Geriye hizmetsiz günlere dönmek istemiyoruz. 
Evet bu Zonguldak'a bir şeyler olmuş demesini istiyoruz. 

"ZONGULDAK'TA ÜST ÜSTE İKİ KEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANARAK TARİH YAZMAK İSTİYORUM"

2012'de siyasete girdim ve 2019'da hayaline ulaştım. Ama benim bir hayalim daha var. Zonguldak'ta hiçbir belediye başkanı iki kere üst üste seçim almamış. Sadece bir tane vardır. Hiçbir belediye başkanı iki kere üst üste seçim kazanamamış. Ben bir tarih yazmak istiyorum. Sizlere güvenerek de Cumhurbaşkanımıza söz verdim. Niye? İnanın Cumhurbaşkanımızın Zonguldak pozitif bir ayrımcılığı var. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Bunun sözünü de verdim.

"ZONGULDAK VALİLİĞİNİ YIKARAK  ŞEHİR MEYDANI YAPACAĞIM"

Hayal ediyorum Cumhuriyetin ilk vilayetinin 100. yılını kutladık değil mi? Nerede kutladık? Çocuklarımız yürüyüş yaparken, hediyelerini alırken, orada cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlarken, veliler seyredemediler çocukların evlatlarını. Bir meydan yok Allah'ın izniyle  alişiği yıarak orayı şehlr meydanı yapacağız. Ve 20'sinden sonra göreceksiniz ayağı yere basan böyle gökteki yıldızları vaat etmeyen 4-5 tane proje açılacak. Ve bunlara kısa sürede yerine getireceğiz. Herkesin yüzü gülecek. 

Kaynak: Ercan Demir