Zonguldak Belediyesi’nden 43 yıldır çeşitli birimlerde 43 yıl hizmet eden Abdullah Bakır emekliye ayrıldı.
Zonguldak Belediyesi’nde görev yaptığı sürece başarılı çalışmalara imza atan sevilen bürokrat Abdullah Bakır, 1983 yılında Zabıta Memuru olarak ilk işe başladı.Daha sonra Zabıta Amirliği, Terminal Müdürlüğü, 2004- 2020 yılları arasında BKM Müdürlüğü, Kültür ve sosyal İşlerler Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve son olarak Ulaştırma Hizmetleri bölümünde görev yaptı. BKM Müdürlüğü görev yaptığı esnasında tiyatro oyunlarında oyuncu ve genel sanat yönetmeliği yapan Bakır, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Tiyatro ve Konservatuar bölümünün açılmasında büyük katkılar sağlamakla birlikte bir çok öğrencinin mezun olmasında emek verdi.Uzun yıllar Zonguldak Belediyespor Kulübünde aktif futbolculuk, yöneticilik ve Kulüp Başkanlığı görevlerinde bulundu.

BİR ÇOK KOMİSYONLARDA AKTİF GÖREV ALDI


Abdullah Bakır uzun yıllar sosyal ve kültürel komisyonlarda aktif görevlerde bulundu ve sırasıyla, uyuşturucuyla mücadele,hayat boyu öğrenme,okullar hayat olsun, ana kız okuldayız,aile içi şiddet,çocuk istismarı,kadına şiddet,korunmaya muhtaç çocuk,yaşlı, engelli bireylerin korunması. Zonguldak İlçe ve köylerinde tiyatro seyretmemiş çocukların ayağına tiyatro getirmek ve okullara kitap bağışı kampanyası, romanlar komisyonu, ZKM Dernek Başkanlığı-mavi bayrak Batı Karadeniz sorumluluğu, 2016-2025 yılları arasında Adalet Bakanlığına Bağlı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutuk Evleri izleme kurulu başkan yardımcılığı, mahkumları gözleme ve değerlendirme komisyonu asil üyeliği, iki konuda Başsavcılığa,Adalet Bakanlığına,AİH komisyonuna objektif bakış açısıyla resmi yazışmalar yapmak konularında aktif rol oynadı.
Emekli olduktan sonra ailesine büyük zaman ayıracağını belirten Abdullah Bakır, duygularını şöyle dile getirdi;” Uzun zamandır emek vererek yazdığım Romanımın onaylatıp çıkmasını, sandalye –koltuk oyununu yazmayı , daha önce söz verdiğim yönetmenlerin filmlerinde oynamayı düşünüyorum . Öncelikle görev yaptığım tüm Belediye Başkanlarına, Meclis Üyelerimize, Mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılan birlikte görev yaptığımız eski Başkanlarımızdan Merhum Halil Ekşioğluna ve Yüksel Aytaç’a Allah’tan rahmet diliyorum “ dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ