Akçakoca Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliği ile bu sene Eylül ayı sonuna doğru ilki gerçekleşecek olan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği son aşamasına gelmiş bulunmakta. Yaklaşık bir senedir bu proje üzerinde oldukça yoğun bir çalışma gösteren Akçakoca Belediyesi yürüttüğü çalışmaların meyvesini almak üzere 28-29 Eylül 2018  tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan bilim şenliğine ülke çapında alanında etkin insanların yapacağı atölye çalışmalarına  damga vuracak.

Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin katılımlarıyla belediye encümen salonunda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda sunum eşliğinde bilim fuarında yapılacak olan etkinlikler tek tek görseller eşliğinde anlatıldı. 

Toplantı sonrası Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici Bilim Fuarı ile ilgili basına  bir açıklama yaptı ve şu sözlere yer verdi  “ Akçakoca Bilime Yelken Açıyor” diyoruz. 28-29 Eylül tarihlerinde ilçemizde bugüne kadar hiç yapılmamış en büyük bilim şenliği gerçekleştiriyoruz. Uzun zamandan beri yaklaşık bir yıla yakın bir süreden beri Milli Eğitimin çok değerli hocaları ve gerekse belediye personeli proje ekibimiz bunun üzerine çok çalıştı. Tabi okullarımızın yaptığı bilim şenliklerinden çok çok daha farklı, öncelikle onu ifade edeyim. 100’ün üzerinde etkinlik olacak burada ; 30 adet atölyemiz var, çeşitli söyleşiler, konserler, spor etkinlikleri, tiyatro etkinlikleri, hem görsel anlamda etkinliklerin yer aldığı bir bilim şenliği düzenliyoruz. Umarım 28 - 29 Eylül’de “ Tüm Türkiye’nin Rotası Akçakoca” olacak. Bisiklet yarışmalarımız olacak, çeşitli ödüller dağıtacağız, Cuma ve Cumartesi günü olmak üzere astronomik anlamda önemli bir hava gözlemi gerçekleştireceğiz. Büyük bir ilgi göreceğini tahmin ediyoruz ve dolu dolu iki gün geçireceğiz. Sunay Akın bey  gelecek ve bir söyleyişi gerçekleştirecek, sonrasında gençlerimize yönelik bir konserimiz olacak. Dolu dolu bir bilim haftası olacak” diye ifade etti.  

Editör: Haber Merkezi