Bartın'da bir yaşlı kadını dolandıran telefon dolandırıcısı 23 Ağustos 2023 tarihinde Bartın'dan Zonguldak'a kaçtığı sırada Jandarma (JASAT) ekipleri tarafından otobüste yakalanmıştı.
Yukarışeyhler köyünde meydana gelen olayda yaşlı kadını telefonla arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcı jandarmanın operasyonuyla ele geçirilmesinin ardından tüm çalınan para ve altınlar yaşlı kadına geri iade edildi.
Yaşlı kadın, telefon dolandırıcısına evde bulunan 5.400 Euro parasını(163 bin lira) ve beşi bir yerde altını ile bir miktar parasını kaptırdı. İhbar üzerine hızla harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri, dolandırıcıların aradığı telefon numarasından yola çıkarak geniş çaplı araştırma ve takip başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda dolandırıcının kimlik ve adresini tespit eden JASAT dedektifleri, Urfalı Ö.B. isimli şüpheliyi yakalamak için Ereğli ilçesi otobüs terminalinde operasyon düzenledi. 
ALTIN VE PARALAR YAŞLI KADINA GERİ İADE EDİLDİ
Gerçekleştirilen operasyonda şüpheli şahıs çaldığı paralar ve altınlarla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığında sorgulanan şüpheli Bartın Adliyesine sevk edildi. Jandarma ekipleri köye giderek yaşlı kadının parasını ve altınlarını kendisine teslim etti.

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz