Murat Sesli, 2024'te yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adaylığını şimdiden açıkladı.

Hayırlı-uğurlu olsun !..

Murat Sesli "sesli" gitmişti, şimdi " Sesli " geliyor.

Murat Sesli, Ereğli'de yaklaşık 2 yıl belediye başkanlığı yaptı, zaten sevilen-sayılan bir kişiliği vardı, belediye başkanlığı yaptığı dönemde tüm Ereğli halkının sevgisini kazandı.

Öyle ki, insanların kendisine sevgi göstermesinden yolda yürümekte güçlük çekiyordu.

Ereğli halkı, o güne dek hiçbir belediye başkanına göstermediği sevgiyi ve saygıyı Murat Sesli'ye gösterdi, Murat Sesli'ye güvendi, Murat Sesli'ye büyük bir destek verdi.

Bu durum fincancı katırlarını çabuk ürküttü…

O dönemde yerel seçimler öncesinde Ak Parti'den belediye başkanlığına aday olan ve adaylığı kesinleşen Murat Sesli, bir anda Çelik-2 Operasyonu'nun kapsamına dahil edildi, yargılandı, tutuklandı, cezaevinde çile çekti.

Biz, Murat Sesli'nin yargılanıp tutuklandığı dönemde de, bu işte bir "yanlışlık" ve "haksızlık" olduğunu açıkça dile getirdik.

***

İşin aslı Murat Sesli tahliye olduktan sonra daha iyi anlaşıldı.

Ak Paırti'den adaylığı kesinleşip, belediye başkanlığı seçimini kazanmasına kesin gözüyle bakılan Murat Sesli'nin, FETÖ terör örgütünün gazabına uğradığı, FETÖ'cü savcı ve hakimlerin marifeti ile son anda Çelik-2 Operasyonu'na dahil edildiği gizli tanıkların açık ifadeleri ile anlaşılmış, Murat Sesli'nin masum olduğu kanıtlanmış oldu.

Bu kumpasın arkasında kimler vardı, Murat Sesli'yi suç örgütü operasyonuna dahil eden FETÖ'cü savcı ve hakimleri kimler yönlendirmişti, Murat Sesli'nin adaylıktan düşürülmesini kimler sağlamıştı, bu durum kimlerin işine yaramıştı, bunlar da bu kumpasın önemli soru işaretleri…

Neyse ki, adalet yerini buldu, sesli (gürültülü) bir şekilde adaylığı ve büyük olasılıkla belediye başkanlığı engellenen Murat Sesli, şimdi yeniden belediye başkan adayı…

Murat Sesli "sesli" gitti, şimdi "Sesli" geliyor.

***

Ereğli halkının Murat Sesli'ye olan sevgisinden hiç bir şey kaybetmediği anlaşılıyor.

Yaklaşık 19 ay öncesinden adaylığını açıklaması, seçim otobüsü, Ereğli halkına hitap edişi büyük heyecanla karşılandı, bize göre Murat Sesli Ereğli halkının gönlünde daha büyük bir yer kaplıyor.

Murat Sesli, insana ve insani değerlere büyük önem veren, Ereğli halkı ile bütünleşmiş, çıkarcılıktan uzak, mert, yürekli, cesur bir siyasetçi…

Onu suçsuz yere cezaevine gönderenler, şimdi kendileri "vatana ihanetten" cezaevinde yatıyor.

Murat Sesli dışarıda, Ereğli halkının arasında, üstelik yeniden belediye başkan adayı…

Bu süreçte, ortaya kimbilir hangi yeni fincancı katırları çıkacak olsa bile...

Murat Sesli "sesli" geliyor.

Bize göre, 2004'te Ereğli Belediye Başkanı…