14 Mayıs seçimleri öncesinde Zonguldak adına geliştirdiği projelerle ses getiren 28. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Özkan Yağcı, deniz ulaşımı konusunda Zonguldak için kamuoyuna aktardığı projenin yanında, bir proje de " Gurbetteki Zonguldak " için geliştirdi.

Almanya - Zonguldak arası uçak bileti fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve 4 kişilik bir aile için yaklaşık 2 BİN EURO harcandığını belirten Özkan Yağcı, Almanya-Zonguldak arasında binlerce araç kapasiteli feribotlarla deniz ulaşımı sağlanabileceğini ve gurbetçi vatandaşlarımızın araçları ile birlikte en ekonomik koşullarda Zonguldak'a gelebileceklerini söyledi.

Almanya'da gemicilik sektörünün önde gelen isimleri ile görüşmeler yapacaklarını kaydeden 28. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Özkan Yağcı, " Zonguldak için büyük düşünmek gerekiyor. Hem Zonguldak, hem de Avrupa'da bulunan yaklaşık 500 bin nüfusa ulaşan Zonguldaklı hemşehrilerimiz için yurda gidiş gelişlerde alternatif çözümler arıyoruz ve proje hazırlıyoruz. Konuyla ilgili büyük denizcilik firmaları ile yakın diyalog içinde bulunan çok değerli büyüklerimiz var, onların yardımı ile sonuç almaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili olarak Almanya'dan telefonla Genel Yayın Yönetmenimiz Erhan Çakmak'a açıklamalar yapan Özkan Yağcı özetle şunları söyledi :

"Yıllardan beri gurbetten sılaya giden yolcularımızın çektiği çileleri dinliyoruz.

Karayolu üzerinde meydana gelen kazalar, yitip giden canlarımız, harcanan paralar, karayolu üzerinde soygunculuk yapan çeteler ve daha birçok sorunla karşılaşılıyor.

Bu sorunları bitirmek için devlet büyüklerimize sesleniyorum.

Avrupa'da yarım milyondan fazla Zonguldaklı yaşıyor.

Bu şartlarda, bu sene, belki bir yıl sonra izine gitmek belki de hayal olacak.

Bugün 4 kişilik bir ailenin uçak bileti 2 bin Euro… Bu durumda hem uçak biletlerinin ucuzlamasına neden olmak, hem de sıla yollarındaki kaza oranlarını azaltmak için Almanya'dan ortak bir noktadan kalkan 8 bin araç kapasiteli bir geminin Filyos Limanı'na yanaşması hayal gibi görünse de, aslında zor değildir. Hayal etmeden gerçeğe ulaşılmaz, bu yönde yoğun çaba gösteriyoruz, bize yardımcı ve destek olan, büyük gemicilik firmaları ile yakın diyalog içinde bulunan büyüklerimizle sonuç almak için çalışıyoruz. Bu proje gerçekleştiği takdirde, yaklaşık 6 günlük bir deniz yolculuğu sırasında hem insanlarımız gemi içinde güzel vakit geçirip tatil yapmış olacak, hem de araç taşıma bedeline ek olarak cüzi bir ücret ödemek suretiyle en ekonomik şartlarda yurda dönmüş olacaklar. Bu arada 14 yaş altında çocuklarımızdan da ücret alınmayacaktır. Böylece yurt dışından araçları ile gelen vatandaşlarımız yurda döndüklerinde araç kiralama masrafından da kurtulmuş olacaklar."

Seçim döneminde orijinal projeleri ile gündeme gelen 28. dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Özkan Yağcı, denizcilik konusundaki ciddi fikir ve önerileri yanında, Zonguldakla AFAD Koordinasyon Merkezi kurulması yönündeki görüş ve önerileri ile de dikkat çekmişti.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz