“Bir Ülkünün Peşinde 50 Yıl” hayırlı olsun

MHP İl Başkan Varol Demirköse, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 50. yılı nedeniyle açıklama yaptı .
 
Demirköse açıklamasında ''Merhum Başbuğumuz 50 yıl evvel bugün, Türkiye’nin şanlı geleceği için yeni bir başlangıcı, yeni bir çağı, yeni bir Ergenekon’u müjdeliyor, kutlu bir doğum gerçekleşiyordu. 9 Şubat 1969’da Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nin Olağanüstü Kongresi Adana’da toplanmış partimizin ismi Milliyetçi Hareket Partisi, amblemimiz Üç Hilalin mührüyle oluştu. Asırlarca kıtaları aydınlatan Üç Hilal, milli diriliş ve milliyetçi uyanışın bir kez daha sembolü haline geldi.
Allaha şükürler olsun ki, 9 Şubat 1969’dan tam 50 yıl sonra yine aynı yerdeyiz, yine aynı çizgideyiz, yine aynı iradenin izindeyiz.  “Vazgeçilmez Yeminle 50 Yıl” geride kaldı.
50 yıllık onurlu mücadele tarihimizin herhangi bir safhasında aramızda yer alan, Üç Hilali başının üstünde taşıyan herkese içtenlikle teşekkür ediyoruz.
Elleri öpülesi ecdadımız başta olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten Mareşal Fevzi Çakmak’a, Osman Bölükbaşı’ndan Kurucu Genel Başkanımız Alparslan Türkeş’e kadar iftihar kaynaklarımıza, siyasetimizin kutup başlarına Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz diliyoruz,Allah hepsinden razı olsun.
Vatan ve millet uğruna bedenlerini siper eden, aziz şehitlerimizi hürmetle, rahmetle, minnetle anıyoruz. Davamız için bedel ödemiş gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyoruz.
      İfadesi kolay, idraki güç, ifası ise pek zor 50 yıl geride kaldı. Solukları kesilir, yarı yolda kalırlar, vazgeçerler dediler, hamd olsun “Vazgeçilmez Yeminle 50 Yıl”a eriştik, 50 yılda yetiştik.
Kimi zaman görülmedik, gösterilmedik, görmezden gelindik.Haksızlıklarla boğuştuk, hiç yılmadık. İftiralarla boğaz boğaza geldik, hiç yıkılmadık.
Sonu gelmez tahriklerle, tükenmeyen komplolarla, sınırsız kumpaslarla yolumuzu kesmek istediler, yeni bir yol açtık, bu yolu Dokuz Işık diye adlandırdık ve yine de yolumuza devam ettik.
İhanete uğradık, inmedik; hançer yedik, düşmedik; şehit olduk ölmedik; şahit olduk, ah etmedik, vah demedik, öf kelimesini aklımızdan bile geçirmedik.
50 yıl önce, tembelliği yeneceğiz dedik, meskeneti yeneceğiz dedik, yokluğu yeneceğiz dedik, sefaleti yeneceğiz dedik, geriliği yeneceğiz dedik, karanlığı yeneceğiz dedik, adaletsizliği yeneceğiz dedik. Aynı sözdeyiz, aynı karardayız, “Vazgeçilmez Yeminle” Türk milletinin hizmetindeyiz.
Davamız hak davasıdır, hakkın davasıdır, hakikat davasıdır;
Biz Türk asırlarının beka davasını sonuna kadar savunacağız ve her fedakarlığa hazır olacağız.
“Bir Ülkünün Peşinde 50 Yıl”ı geride bıraktık, nice 50 yıllara ulaşmak için yine hevesle, heyecanla, imanla, akılla, yürekle, iradeyle, vazgeçilmez yeminle mutlaka başaracağız, muhakkak davamızı yaşatacağız.Bayrak inmez, Ezan susmaz, Şehitler ölmez, Vatan bölünmez diyerek, Milli Mücadele fikriyatını kendimize rehber edindik.
50 yılda mahcup ve mağlup olmadık, gelecek 50 yıllarda da inşallah olmayız.
“Bir Ülkünün Peşinde 50 Yıl” hayırlı olsun.  “Vazgeçilmez Yeminle 50 Yıl” güzelliklere vesile olsun. 
Ne Mutlu Türküm Diyene.'' dedi.