ÖZEL HABER

Zonguldak Meşrutiyet Mahallesi Muhtarı Dursun Kılav artan boşanma oranları hakkında değerlendirmede bulundu. 
Boşanmaları tetikleyen etkenler hakkında görüşlerini paylaşan muhtar Kılav devletin kadınlara yapmış olduğu sosyal desteklerin boşanmaların artması konusunda etken olduğunu belirtti.
Birçok kadının "Devlet bize bakar"  düşüncesinde olarak eşlerine karşı daha çok tahammülsüz olmaya başladığını belirten Meşrutiyet Mahallesi Muhtarı Dursun Kılav boşanmalı diğer etkenleri hakkında da bilgi verdi.

Zonguldak Meşrutiyet Mahallesi Muhtarı Dursun Kılav;

" Benim mahallemde de boşanma oranı çok fazlalaştı. Anlaşmalı boşanmalar ve kavgalı boşanmalar var.  Boşanmaları neye bağlıyorsanız derseniz çok çeşitli sebepleri var. Eşlerin birbirine ihaneti var, birbirine karşı sevgisini saygısını kaybetmesi var,  tahammülsüzlük var. Eskiden insanlar birbirlerine hoşgörü ile bakabiliyorlardı şu anda hoşgörü oranı azaldı.Boşanmaların artmasında devletin vatandaşa sunduğu imkanların da payı var. Bir kadın eşinden ayrılsa bile hiçbir geliri olmadan devletin kendisine sahip çıkacağını biliyor. Bu devlete olan güvenide kadının daha rahat eşinden boşanmasını körüklüyor. Bir diğer sebeplerden biri de ekonomik sebeplerdir. İnsanlar geçinemiyor veya eve bakmakla yükümlü olan erkek sorumluluklarını yerine getirmiyor. Kadın erkek fark etmiyor ama sadece erkeğin çalıştığı ailelerde geçim sıkıntısı yaşanıyor ve boşanma gerçekleşiyor. Eskiden evliliklerin büyük çoğunluğu görücü usulü olmasına rağmen mezara kadar gitmiş ve  bir yastıkta kocayabların sayısı fazlayd.  Şimdiki gençler kısa sürede birbirlerine aşık olduklarını sanıyorlar. Gençler şimdi beğenmeyi aşkla karıştırıyor hemen evleniyorlar. Bir ay geçmeden boşanan çiftleri tanıyorum ben bir diğer sebep de kendi özgürlüklerini karşısındakinin özgürlüğünden üstün tutmaları. Bu sebeplerden dolayı boşanmalar her geçen gün artıyor" dedi.
Haber: Seda Fidan

Editör: Haber Merkezi