Zonguldak Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Bilim ve Sanat Işığında Gençler” kongre ve etkinlikleri 24/29 Ekim 2023 tarihleri arasında çok sayıda proğramlar yapılarak  gerçekleştirildi.

CUMHURİYET İN 100. YILI” KONULU PANEL GERÇEKLEŞTİRDİ

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Bilim ve Sanat Işığında Gençler” kongre ve etkinlikleri 24/29 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
24 Ekim 2023 tarihinde Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılışa Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Baro Başkanı Türker Kapkaç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner,  İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, Bakanlık Baş Müfettişi Yüksel Kara, TSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, Zonguldak Kömür Jeopark Müdürü Gülsüm Yılmaz, okul ve kurum müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldılar.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Emel Doğan Uğurlu ve Gonca Yerlikaya tarafından gerçekleştirilen “Cumhuriyetin 100.Yılına Armağan Flüt ve Keman Dinleti”sinin ardından, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yücel Namal “Cumhuriyet in 100. Yılı” konulu panel gerçekleştirdi.

ÖĞRETMENLERE YÖNELİK “FİKRİ MÜLKİYET VE SINAİ HAKLAR” KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Bilim ve Sanat Işığında Gençler” kongresi kapsamında iki gün boyunca öğrenciler 20 poster sunumu ve sözlü sunum oturumları gerçekleştirdi. Yüz yüze gerçekleştirilen sözlü sunum oturumlarına Kars Prof. Dr. Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi, Bodrum Bilim ve Sanat Merkezi, Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri de online olarak katılım sağladılar. Ayrıca Düzce Bilim ve Sanat Merkezi Fizik öğretmeni Adem Akkuş tarafından öğrenci ve öğretmenlere yönelik “Fikri Mülkiyet ve Sınai Haklar” konulu seminer gerçekleştirildi. 

GÖKYÜZÜ GÖZLEM ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Kozlu sahilinde Zonguldak halkına yönelik, Gökyüzü Gözlem Etkinliği düzenlenerek Jüpiter ve ay gözlemi yapıldı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak Kömür Jeoprakı’nın destekleriyle, Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerine yönelik Gökgöl Mağarası, Maden Şehitleri Müzesi, Fener Bölgesi Jeosit alanları gezisi düzenlendi.

ÖĞRENCİLER “CUMHURİYET VE ATATÜRK” TEMALI ÜRÜNLER TASARLADI

Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri ve il genelindeki okullarda öğrenim gören öğrenciler ile 20 farklı atölye çalışmasında “Cumhuriyet ve Atatürk” temalı ürünler tasarlandı ve kapanış programında bu ürünler sergilendi. 

KAPANIŞ CUMHURİYET KONSERİYLE OLDU

28 Ekim 2023 Cumartesi günü “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Bilim ve Sanat Işığında Gençler” etkinliklerinin kapanış programı, müzik öğretmenleri yönetiminde öğrencilerin hazırladığı “Cumhuriyet Konseri” ile sona erdi.  

Kaynak: Ercan Demir