Çaycuma Belediye Başkanlığına üst üste üçüncü kez seçilen Bülent Kantarcı, annesi Afet Kantarcı’nın hayır duasını alarak görevine başladı. Mazbatasını Çaycuma Belediyesinin yaşayan en eski personeli İlhan Köktürk’ün elinden alan Başkan Kantarcı, “Çok şükür her işin altından alnımızın akıyla çıktık, sizin karşınızda yüzümüz hep ak, başımız dik oldu.” dedi

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, üst üste üçüncü kez seçildiği Belediye Başkanlığının yeni dönemine resmen başladı. Yanında eşi Belgin Kantarcı, Cumhuriyet Halk Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Fahri Diler, Filyos Belediye Başkanı Erol Acar, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç ve kalabalık bir partili topluluğu ile Çaycuma Adliyesine gelen Başkan Kantarcı, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına geçerek Kurul Başkanı Hakim Ferhat Büyükada’dan mazbatasını aldı. Adliye önünde biriken partili ve partisiz vatandaş topluluğuyla fotoğraf çektirip tebrikleri kabul eden Başkan Kantarcı, yanındakilerle birlikte, Çaycuma Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar bir yürüyüş de yaptı.

ANNESİ AFET KANTARCI’NIN ELİNİ ÖPÜP HAYIR DUASINI ALDI
Başkan Kantarcı ve kalabalık vatandaş topluluğu Atatürk Anıtı yanında bekleyen otobüslere binerek Çaycuma Belediyesi önüne geldi. Burada çiçekler ve konfetilerle karşılanan Başkan Kantarcı, belediye önünde bekleyen Çaycuma Belediyesi daire amirleri, zabıta ve itfaiye personeli, diğer çalışanlar ve kalabalık vatandaş topluluğu ile tek tek tokalaştı. Tören alanına gelen annesi Afet Kantarcı’nın elini öpüp hayır duasını alan Başkan Kantarcı, mazbatasını, Çaycuma Belediyesinin yaşayan en eski çalışanı İlhan Köktürk’ten aldı.

BELEDİYE ÖNÜNDE ÇİÇEKLER VE KONFETİLERLE KARŞILANDI
Çaycuma Belediyesi Halkoyunları ekibinin Nilgün Çelik yönetiminde bir gösteri de sunduğu törene, annesi Afet Kantarcı, eşi Belgin Kantarcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Kozlu Belediye Başkanı Aytuğ Dökmeci, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, Filyos Belediye Başkanı Erol Acar, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Fahri Diler, CHP Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan, Önceki Dönem Çaycuma Belediye Başkanı Orhan Yardımcı, Önceki Dönem Karabük Belediye Başkanlarından Dursun Altıparmak, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Esen, bazı İl Genel Meclisi üyeleri, eski ve yeni Çaycuma Belediye Meclisi üyeleri, bazı mahalle muhtarları, Çaycuma Belediyesi daire amirlerinin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

EN YAKIN PARTİYLE ARAMIZDAKİ PUAN FARKINI AÇAN HEMŞEHRİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM
Başkan Kantarcı burada yaptığı konuşmada, “Sevgili hemşehrilerim, değerli dostlarım, 31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde yeniden bizi seçtiniz ve geçtiğimiz 10 yılı da aynı zamanda ibra ettiniz, teşekkür ediyorum size. Yapılan iftiralara ve karalamalara itibar etmediniz, üçüncü dönem için bize arkadaşlarımla beraber büyük güç verdiniz ve bu seçimde en yakın partiyle aramızdaki puan farkını da açtınız. Çocuklarımıza, kadınlarımıza gençlerimize her yaştan hemşehrimize sonsuz teşekkür ediyorum. Milletvekillerimize, İl bakanına ve yöneticilerine, İlçe başkanına ve yöneticilerine, gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza, kadınlarımıza, gönüllü çalışanlara, emek harcayanlara ve kalbi bizimle atan herkese şükranlarımı arz ediyorum. Sandık kurullarında, seçim kurulunda görev yapanlara çok teşekkür ediyorum. Şu anda aramıza bulunan önceki dönem Belediye Başkanımız Orhan Yardımcı’ya görevinde yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Vefat eden başkanlarımızı da saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Geçtiğimiz dönemde birlikte uyum içinde çalıştığımız ve bu büyük dönüşümü gerçekleştirdiğimiz belediye meclisi üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi. 

“BELEDİYENİN KAPISINI KİMSENİN RANT KAPISI YAPMAYACAĞIZ”
Başkan Kantarcı, bu doğrultudaki sözlerini, “Yeni dönemde Çaycuma’nın aydınlık geleceğine doğru yaptığımız neşeli ışıklı yolculuğun temposunu daha da arttırarak sürdüreceğiz. Geçen dönemde olduğu gibi yine çalmadan çırpmadan devam edeceğiz. Belediyenin kapısını kimsenin rant kapısı yapmayacağız. Onların kırmak istedikleri, sökmek istedikleri kapılardan bu tipler giremeyecek. Biz kimseye kin tutmuyoruz, tutmayacağız kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Önümüzdeki dönemde bütün bu faaliyetlerimizin yanı sıra sosyal faaliyetlerimiz de kesintisiz sürecek. Köyden katılan mahallerimizin hızla kente entegre olması için çaba sarf edeceğiz. Hele seçimin hemen ertesi günü Veliköy, Şahnalar ve Miyesserlerin de belediyeye katılma taleplerinin gelmesi ayrı bir güzellik, ayrı bir doping oldu. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Önümüzde tekrar gelecek olan katılma talepleriyle daha büyük ve daha güzel bir Çaycuma’yı hayal ediyoruz.” diyerek sürdürdü.

YAPILAN DUANIN ARDINDAN BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİ DE MAZBATALARINI ALDI
Çaycuma Belediyesi din görevlisinin yaptırdığı duanın ardından mazbata törenine geçildi. Başkan Kantarcı mazbatasını Çaycuma Belediyesinin yaşayan en eski çalışanı İlhan Kötürk’le, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın elinden aldı. Çaycuma Belediye Meclisi Üyeliğine seçilen 11 CHP’li üyenin orada bulunan protokol üyelerinden mazbatalarını almalarının ardından tören sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi