Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, "Kdz. Ereğli il yapılsın" yönündeki tartışmanın ve açıklamanın hiç de hoş olmadığını ve hatalı bir düşünce olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Başkan Burak Erol, "Biz gerçekten yeniden büyük bir Zonguldak istiyoruz. Hatta biz bununla ilgili yönetmelik değişiklikleri yapılarak bir bölgesel bir büyükşehir olup Karabük ve Bartın'ın tekrar Zonguldak'a bağlanmasını isterken Ereğli'nin il olmasını istemesi tabii abestle iştigal bir durum olarak değerlendiriyoruz." dedi

"KARABÜK VE  BARTIN'NIN TEKRAR ZONGULDAK'A BAĞLANARAK BÖLGESEL BİR BÜYÜKŞEHİR OLMAK İSTİYORUZ"

Bırakın Ereğli'min il olmasını, biz Bartın ve Karabük'ün tekrar Zonguldak'a bağlanmasını ve büyük Zonguldak olmasını isterken bu tartışmaları hoş karşılaşmadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Kdz. Ereğli Belediye başkanının işte mevcut yönetiminin yapmış olduğu ilçenin işte biraz ekonomik şartların iyi olması, biraz da büyümesi, nüfusunun artması, şu anda biliyorsunuz merkezin bölünmesinden sonra iki Kilimli ve Kozlu ilçe olmasından sonra en büyük ilçe baktığınız zaman Ereğli ilçesi gözüküyor.  Belediye Başkanının da ilçenin il olması temennisinde bulunması kendince doğrudur. Fakat bizim açımızdan Zonguldak genelinde baktığımız zaman çok  hatalı bir düşünce şeklidir.

Biz gerçekten yeniden büyük bir Zonguldak istiyoruz. Hatta biz bununla ilgili yönetmelik değişiklikleri yapılarak bir bölgesel bir büyükşehir olup Karabük ve Bartın'ın tekrar Zonguldak'a bağlanmasını isterken Ereğli'nin il olmasını istemesi tabii abestle iştigal bir durum olarak değerlendiriyoruz. Özellikle orada siyaset yapan arkadaşların işte biz şu anda işte ilçe başkanıyız, il başkanı olalım. İşte burada daha ufak bir hizmetler alalım diye. Kendi bulundukları ilçelerin il olmasını istiyorlar. Ama bu  hiç de boş bir durum yeniden büyük Zonguldak yaşanabilir bir Zonguldak için çalışmalarımızı Saadet Partisi adına sürdürüyoruz. Aynı zamanda şu anda biz biliyorsunuz Saadet Partisi olarak mecliste bir grup kurduk. Grubu olarak AK Partici şu anda.  bu grup çalışmalarında da milletvekillerimizle de Zonguldak'ta ilgili yapılması gereken çalışmaları kendilerine bir kendilerine bildireceğiz"

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz