Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) Zonguldak için hayati bir öneme haiz olduğunu belirten İl Başkanı Burak Erol,  yakın dönemde görev yapan bir valiyi  ziyarette gittiğinde kendisine o valinin Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun zarar ettiğini ve kapatılması gerektiğini söylediğini
ve kendisini de o valiyi  orada tepki gösterdiğini ifade etti.

Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol yaptığı konuşmada şunları söyledi:

''BEN DE BİR MADENCİ ÇOCUĞUYUM''

"Ben kendim endüstri mühendisiyim. 25 yıllık mühendisim. Aynı zamanda iş sağlığı ve güvenliği uzmanıyım. Türkiye genelinde 15 tane ilde hizmet veren sağlığı ve güvenliği kurumları, Aynı zamanda Türkiye'de  100 tane kuruluştan bir tanesi olan personel belgelendirme sahibiyim. Biz tabii  bu kuruluşlarda hizmet verdiğimiz için hükümet yetkilileriyle devlet kuruluş yetkileriyle sürekli görüşüyoruz. Kendilerine ifade ediyoruz. Ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi de Saadet Partisi olarak sürekli gündemde tutuyoruz hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı,  Bir ülkede adalet yoksa hiçbir şey olmaz. Ülkeyi imar edemezsiniz. Ekonomiyi düzeltemezsiniz. Huzuru sağlayamazsınız.   Tabii benim madencilikle ilgili de bağlantım, madencilik sektörü, tecrübem de var. Babam bir madenci emekçisi. İş ve İşçi Şube Müdürlüğü'nde işçi alım servisinde çalışıyordu. Madenciliği bilirim. Sizinle birlikte olmaktan dolayı da çok mutluyum, gururluyum. Yani Daha önce katılamıyorduk ama bundan sonra gördüm ki katılmamız icap ediyor. Birçok not aldım. Bunları da genel merkez bazında genel başkan yardımcılarımızla, genel başkanımızla da paylaşacağım.

''TÜRKİYE 2022 YILINDA 40 MİLYON TON KÖMÜR İTHAL ETTİ''

Yalnız benim sizlerden bir ricam var. 1300'e yakın bir maden mühendisi var bu bölgede bildiğim kadarıyla aldığım bilgiye göre. Bizim buradan genel kurul sonrası oluşabilecek kurumlar olacak biliyorsunuz  komisyonlar, alt komisyonlar. Yani Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun durumu içler acısı biliyorsunuz. Ben sürekli gündeme getirdim televizyon programlarında, medya kuruluşlarını anlatıyorum. Özellikle faaliyet raporları, Türkiye Büyük Millet Meclisi ihtisas komisyon çalışmalarını hepsini takip ediyorum ve bunları teknik anlamda halka anlatmaya çalışıyorum. Madem mühendisler odası bu konuyu, bu konuları sürekli bir şekilde gündemde tutarsak teknik verirler 2022 rakamlarına göre, iki 40  milyon ton kömür ithal ettik. Kırk milyon ton. 

''ALLAH BİZİ BÖYLE VALİLERDEN KORUSUN''

Bizim kömürümüz özelliği olan bir kömür. Biliyorsunuz koklaşabilir bir kömür, demir çelik üretiminde kullanılıyor. Bu kömürden bizim illa kar etmemiz gerekmiyor Öyle bir şey yok. Yani biz Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na kapısına kilit vurmaya çalışan valilerle karşılaştık. İsim kullanmayacağım. Vali Bey bana dedi ki ziyarete gittiğimizde dedi başkanım dedi ben dedi brifing aldım. İsmini kullanmıyorum ama yakında bir vali. Dedi kurum çok büyük zarardaymış. Yani işte birim maliyet yüksek. İşte burada yapılacak çalışmalar kesinlikle maliyetleri düşürmüyor. Bu zarardan çıkmış Mümkün değil benim. Sayın valilerim sizlerin mesleğiniz ne? Sizin birim maliyetinden anlarmısınız dedim. Ben endüstri mühendisiyim. Benim işim birim maliyetlerim. Bir işletmede minimum maliyet, maksimum kar için öncelikle üretim miktarını arttırmanız lazım. Üretimi artırmak için gereken istihdam, makine, ne varsa yatırımlar yapacaksın ülkede. Bu şekilde dedim. Sakın dedim bunu bir yerde konuşmayın. Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun kapısına kilit vurduğumuz zaman Zonguldak'ın kapısına kilit vuruyor. Sebebi biz ondan sonra valide bu konuyu hiç konuşmadık. Ama ben duydum ki birçok yerde de Bu konuyu gündeme getirmiş. Cenabıhak bizi bu tür valilerden korusun. Bir vali bir kente geliyor. Kentin var olma sebebi kömür bu vali diyor ki buraya diyor zarar veriyor burayı kapatmamız lazım. 
Selamlıyorum. Allah'a emanet ediyorum. Rabbim kolaylık versin. Genel kurulumuz hayırlara vesile olsun"

Kaynak: Ercan Demir