Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol,  CHP'nin seçmen iradesine ipotek koymaya çalıştığını belirterek bunun bir algı operasyonu olduğunu söyledi

"14 MAYIS'TA Kİ OY SADECE CHP'YE AİT DEĞİL"
 Bugün CHP Merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu 14 Mayıs seçimlerinde alınan oyun tamamıyla CHP'ye ait olduğunu iddia etmişti. Ancak Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol buna itiraz etti.
CHP'nin ortak liste ile seçime gittiğine dikkat çeken Saadet Parti İl Başkanı Burak Erol dolayısıyla o oyların sadece CHP'ye ait olamayacağına dikkat çekerek tepki gösterdi 

Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, yapılan algı operasyonlarına tepki gösterdi

Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde CHP’ye ait olduğu ifade edilen  oyun CHP’ye ait olmadığını ve AK Parti’nin 14 Mayıs seçimlerinde Merkezde almış olduğu oy oranının 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde aynı oranda karşılık bulmayacağını açıkladı.

Başkan Erol açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Ak Parti ve Chp’li yöneticilerden ve bu iki partiye yakın gazetecilerin yapmış olduğu algı operasyonlarından son derece rahatsıdız.  Seçmenin iradesine ipotek koymaya çalışan bu tür davranış ve düşüncelerden kaçınılması gerek. 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde Saadet Partisi 65 ilde aday göstermedi. Zonguldak Merkez dahil Zonguldak’ın her yerinde ortak listeye oy kullanıldı. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde CHP’ye ait olduğu ifade edilen oyun CHP’ye ait olmadığını ve 5 partinin ortak listeye oy verdiğini  sağır sultan bile biliyor. Bir başka hususta Ak Parti’nin 14 Mayıs seçimlerinde Merkezde almış olduğu oyun 2024 Mahali İdareler seçimlerinde aynı oranda karşılık bulmayacağını hepimiz biliyoruz. Şuan da Ak Parti’nin sosyal,siyasal ve ekonomik uygulamalarından son derece rahatsız olan seçmenin  bu seçimde  Akp’ye oy vermeyeceğini beklemekteyiz. 

Ak Parti’ye uzun bir süredir oy verme alışkanlığı sürdüren seçmenin büyük kısmı Milli  Görüş zihniyetine sahip seçmendir. Bu seçmenin ve tabanımızın  yüksek bir ivmeyle Saadet Partisine doğru aktığını görmekteyiz. 

Biz Saadet Partisi olarak yaptırdığımız anketlerde özellikle merkez ilçede Ak Parti, Chp ,Mhp,İyi Parti ve diğer tüm partilerden Saadet Partisine ve belediye başkan adayımız Cem Dereli’ye bir eğilim olduğunu izliyoruz. Zonguldak Merkez İlçede 19 mahallede büyük bir seçim kampanyası yürüterek ortalama 75 bin gibi seçmene ulaşmak gibi hedefimiz var. Projelerimizi ve hedeflerimizi Yaşanılabilir bir Zonguldak, Yeniden büyük Zonguldak için tüm teşkilatlarımızla beraber Zonguldaklı hemşirelerimize anlatacağız. Kimsenin seçmenin iradesine ipotek koyma hakkı ve hakimiyeti  yoktur. Seçmen hür ve özgürdür.

Kaynak: HABER MERKEZİ