22 Haziran 1998 yılında kurulan Büro Emekçileri Sendikası (BES) 25. Kuruluş yıl dönümünü kutladı. Büro Emekleri Sendikası Zonguldak Şubesi tarafından 25. kuruluş yıldönümü kapsamında Maden Mühendisleri Odası lokalinde kahvaltılı kutlama etkinliği düzenlendi. Etkinliğe davetliler ve sendika üyeleri aileleriyle birlikte katıldı.
ÇETİN: “SENDİKAMIZ BUGÜN EMEKÇİLERİN UMUDUDUR”
Büro Emekçiler Sendikası (BES) Zonguldak Şubesi Başkanı Hayri Anıl Çetin, 90'lı yıllarda kurmuş oldukları sendikanın bugün gerçekten emekçilerinin umudu haline geldiğini söyledi. Sendikanın kuruluşunun 25 yıldönümünü kutladığını ifade eden Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin;
"Çok mutlu ve onurluyuz, çok gururluyuz. Hak verilmez, alınır şiarıyla 90'lı yıllarda kurmuş olduğumuz sendikamız bugün gerçekten emekçilerinin umududur. Mücadelemiz devam ediyor ve etmeye devam edecek. Çok kayıplarımız var. Hak kayıplarımız var ve kayıplarımızı alıncaya kadar da mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Üyelerimizin de katılımından dolayı hepsine teşekkür ediyoruz. 25 yaşındayız ve bu sendikayı kuruluşundan beri üyeyim ve 25.yılımız hepimize kutlu olsun diyorum" dedi.

YILMAZ: “KAPI KULU DEĞİL KAMU EMEKÇİSİYİZ DİYEREK BİZ BU YOLA ÇIKTIK”
Büro Emekçileri Sendikası BES Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi, TİS ve Hukuk Sekreteri  Cengiz Yılmaz,'da yaptığı konuşmada, kapıkulu değil kamu emekçisi diyerek çıktıkları bu yolda 25 yıldır mücadele ettiklerini belirtecek şunları söyledi;
"Büro Emekçileri Sendikası olarak 25 kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. 12 Eylül askeri darbesinin yarattığı antidemokratik koşullarda 1990’lı yılların başında Kapıkulu değil kamu emeklisiyiz diyerek çıktığımız bu yolda memurun sendikası mı olur diyenlere inat hakların yasalardan önce geldiğini söyleyerek  öncelikle tüm Maliye Sen, Tüm Yargı Sen ve Tüm Sosyal Sen çatısı altında örgütlenerek fiili ve meşru bir zeminde başlattığımız mücadeleler sonucunda kamu emeklilerinin örgütlenme hakkını kazanarak sendikalarımızı kurduk. Bu süreçte iş yeri sendikacılığının, iş sendikacılığına evrilmesiyle beraber yılında 22 Haziran 1998 yılında bugün ki örgütümüz Büro Emekçileri Sendikası BES'i kurduk. Ve BES İş kolu bugün 51 kamu kurumunda örgütlüğünü devam ettirmektedir. Kamu emeklilerinin hak alma mücadelesinin önemli halkalarından birisi olan sendikamız Büro Emeklileri Sendikası 25 yaşındadır. 25. yılımız kutlu olsun. Nice 25 yıllara diyoruz. Bu süreçte mücadele ettiğimiz ve süreçte bizimle beraber alanlarda, iş yerlerinde kol kola, omuz omuza mücadele eden arkadaşlarımızdan sonsuzluğa uğurladığımız dostlarımız var. Bugün bu dostlarımızı da anıyorum. Sevgiyle, minnetle anıyorum. Onları mücadelemizde yaşayacaklardır. Dün olduğu gibi bugün de taşıt delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliği inancıyla bundan sonra da umutla, inançla, dirençle, eşitlik, özgürlük, adalet,  laiklik ve insan yaşamına insanoğluna yaraşır bir mücadeleyle emeği Türkiye'sini kurma yolunda kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz. "

(Haber-Ercan Demir)