Bursa’ya yerleşmeyi düşünüyorsanız bu şehirde yaşamak için hangi semti tercih edeceğiniz konusunda kararsız kalabilirsiniz. Yemyeşil bir doğaya sahip olan Bursa’da pek çok nezih semt bulunuyor. İş yerinizin hangi bölgede olduğunu da dikkate alarak seçim yapanız durumunda trafikte daha az zaman geçirirsiniz. Sizler için bu güzide kentin en güzel ve en nezih semtlerini araştırdık.

●      Bademli

Kentin en lüks semtlerinden biri kuşkusuz Bademli oluyor. Çok sayıda site halinde villanın olduğu Bademli, kent merkezine biraz uzak ancak kendi aracınız ile işe gidip gelecekseniz ya da emekliyseniz gönül rahatlığı ile rotanızı bu semte çevirebilirsiniz. Kira fiyatlarının kentin diğer semtlerine nazaran biraz daha yüksek olduğunu ekleyelim. Nedeni ise elit bir bölge olması ve küçük daireli apartmanlardan ziyade villaların inşa edilmiş olmasıdır. Bademli, emekli kesimin daha fazla yöneldiği bir bölge olduğundan yatırım amaçlı bu bölgeden ev alma fikri geçerliliğini koruyor.

●      Çekirge

Çekirge’nin özellikle Kükürtlü bölgesi, yaşamak için hiç tereddüt etmeden tercih edebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Kükürtlü Uludağ’ın eteklerine kurulmuş bir bölge ve tahmin edebileceğiniz gibi tertemiz havası, muhteşem manzaraları var. Ormana yakın bir bölgede yaşamak isteyenler diğer seçenekleri anında eleyerek tercihini Çekirge Kükürtlü yönünde kullanıyor. Hem satılık hem de kiralık ev bulmanın çok zor olmaması da cabası… Hemen hepsiemlak internet sitesi üzerinden ilanları inceleyebilir ve fiyatlara dair fikir sahibi olabilirsiniz.

●      Setbaşı

Eğer kent merkezinde yaşamak ve aynı zamanda toplu ulaşımda da geniş seçenekler görmek istiyorsanız Setbaşı sizin için ideal bir tercih olabilir. Çoğunlukla Bursa’nın yerlilerinin yaşadığı Setbaşı, kentin dört bir yanına kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz bir bölge olma özelliği de taşıyor. Bu nedenle genellikle ulaşım seçeneklerine önem verenlerin önceliği oluyor.

Sıklıkla şehir içinde farklı bölgelere ulaşım sağlaması gerekenler için kuşkusuz uygun bir semttir. Ev alanlar ise kiracı bulmakta zorlanmaz çünkü her daim kiracıların önceliği olan semtler arasında yer alıyor. Setbaşı’na bağlı pek çok mahalle var ve hem yalnız yaşayanlar için 1+1 ya da 2+1 hem de kalabalık aileler için 3+1 daire seçeneklerini görmek mümkün! Büyümeye devam eden bir semt olması da önem taşıyor.

●      Yıldırım

Nezih bir semtte yaşama beklentisinden ödün vermeyenler Yıldırım bölgesinde bir ev bakabilir. Kent merkezine yakın ancak kentin karmaşasından ve gürültüsünden de uzak bir bölge olması, Yıldırım’ı özel kılan unsurlar arasında yer alıyor. Adını Osmanlı padişahından alan bu bölge tarihi ve geleneksel bir yapıya sahiptir. Çoğunlukla ailelerin yaşamak için tercih ettiği Yıldırım’da 3+1 ev seçenekleri bir hayli fazla! Özellikle de hepsiemlak üzerinden Bursa Yıldırım kiralık daire fiyatları kolaylıkla incelenebilir. Daire satın almak isteyenler ise yeni yükselen inşaat projelerine de bu site üzerinden göz atabilir. Yeni tamamlanan sıfır daireler için açılan satılık ve kiralık ilanları da hepsiemlak internet sitesinde mevcut.

●      Nilüfer

Bursa’nın 3 merkez ilçesinden biri de Nilüfer’dir. Nilüfer’in özellikle son 20 yıl içerisinde ciddi bir gelişme kaydettiğini belirtmeliyiz. En hızlı şekilde gelişen yerler ise Ertuğrul, Altınşehir, Batıkent, Özlüce, Yüzüncüyıl, Görükle olarak sıralanabilir. Nilüfer’in en eski yerleşim yerleri ise Beşevler, Ataevler, İhsaniye oluyor ve bu bölgelerde daha önce inşa edilen toplu konutlar sayesinde yerleşmiş bir kültürün de olduğunu söyleyebiliriz.

 Bursa’nın yerlilerinin genellikle bu bölgelerde yaşadığını da ekleyelim. Elbette tüm bölgelerde olduğu gibi Nilüfer semtinde de yeni konutlar yatırımcıların daha fazla ilgisini çekiyor. Lüks ve konforlu konut projelerinin hayata geçirildiği bölgelerden biridir, hepsiemlak üzerinden bu konutları inceleyebilirsiniz.

Editör: Oğulcan Öz