Türkiye genelindeki 81 ilde son bir hafta içinde büyük operasyon yapıldı. “Ruhsatsız Silah Taşıyan Şahıslara” yönelik düzenlenen operasyonlarımızda; 766 adet ruhsatsız tabanca, 428 adet kurusıkı tabanca,649 adet av tüfeği, 24 adet uzun namlulu silah olmak üzere toplam 1.867 adet silah ele geçirildi. 2 bin 82 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

OPERASYON BİR HAFTA SÜRDÜ


İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından operasyonla ilgili şu bilgileri verdi;"
Ruhsatsız silahı yalnızca bir “yasa ihlali” olarak değil, toplumsal huzura yönelik ciddi bir tehdit unsuru olarak görüyoruz.

Bu kabine dönemimizde düzenlenen operasyonlarımızda toplam;
139 bin 878 adet ruhsatsız tabanca,
39 bin 665 adet kurusıkıdan çevrilme tabanca,
65 bin 315 adet ruhsatsız av tüfeği ve
3 bin 745 uzun namlulu silah olmak üzere toplam 248 bin 603 adet silah ele geçirildi.
278 bin 564 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Operasyonları gerçekleştiren Jandarmamızı ve Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarınıza taş değdirmesin.

Ruhsatsız silah temin edenleri tek tek yakalayacağız. Milletimizin duası ve desteğiyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını isteyen suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek"

Kaynak: Haber Merkezi