AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan Parti il binasında gazetecilerin sorularını cevapladı ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Cuma günü gerçekleşecek olan TTK kura çekimi için enerji ve Çalışma bakanının Zonguldak'a geleceklerini de belirten İl Başkanı Mustafa Çağlayan şunları kaydetti:

"Türkiye Taşkömürleri Kurumu'na 2 bin işçi alınacağıyla ilgili Cumhurbaşkanımızın bizlere bir müjdesi olmuştu. Bir sözü olmuştu Her zamanki gibi Cumhurbaşkanımız ne söz söylediyse milletine ne vaat etmişse yerine getiren bir lider olarak 22 yıldır ülkemizin başında hamdolsun. Bizler Zonguldak olarak bugün de yine Cumhurbaşkanımızın sözünün yerine geldiğine şahitlik ediyoruz. Hamdolsun ki yarın (Cuma) saat 1400'de Site kapalı Spor Salonu'nda Zonguldak için geçerli olan 1500 işçinin ve 750 yedek olmak üzere kura çekilişlerini gerçekleştireceğiz. Bu kura çekilişleri için Enerji ve Tabii kaynaklar bakanımız sayın Alparslan Bayraktar ve Çalışma Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan kura çekimi için bizlerle beraber olacak. Hemşehrilerimizle beraber olacak. Daha sonrasında kıymetli Bakanımız enerji bakanımız da programlarımız Zonguldak'ta devam edecek. 

İnşallah son olarak da şu an henüz netleşmedi programımız. gençlerle Sayın Bakanımız bir araya gelecek. Gençlerle bir söyleşi  gerçekleştirecek.


KÖPRÜALTI ESNAFLARI ELMASPRK'A TAŞINIYORLAR

Fevkani köprüsünün yıkımı ile ilgili lonuşan AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan şunları söyledi:

"Esnaflarımız Elmaspark'ta ki yerlerine taşınmaya başladılar. Taşınanlar var. Şu anda taşınmak üzere  çalışmalarını sürdürenler var. İşlemler başladı. Hiç kimsenin canına, malına zarar gelmeden bu süreci tamamlayıp  sükunetle, uhuletle şehrimizin hem riskli bir yapısını ortadan kaldırmış olacağız. Aynı zamanda da şehircilik adına da çok güzel bir görüntüye kavuşmuş olacağız.

LAVUVAR ALANI PROJESİ ONAYLANDI

Lavuar alanı projesinin onaylandığını ve çalışmaları başlanacağını da ifade eden Başkan Çağlayan sözlerine şu şekilde devam etti:

"Lavuar alanı projesi.  biliyorsunuz onaylandı.  sözleşmeleri yapılacak. Yer teslimi yapılacak. Orası da bir an önce şehrimizin insanına hem Hemşehrilerimizin modern bir görünümle yaşamların, yaşam kalitelerini çok daha güzel etki edecek bir biçimde kavuşturulacak inşallah. Şehrimizde buna tekrar kavuşmuş olacak.
Biliyorsunuz yıllardır konuşulan fakat bir hayata geçirilemeyen bir yerdi. Bunu hayata geçirmekti. Hamdolsun bizlere nasip olacak. Bu  işlerin yapılabilmesi için çok ciddi emekler gösteren Sayın Belediye Başkanımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyoruz.

SÜREÇTE BİR AKSAMI YOK

Fevkani köprüsü'nün yıkılmanın süresinin uzaması ile ilgili olarak, Başkan Çağlayan, "Kıymetli Valimiz görevine başlayınca esnafımızın talebinin doğrultusunda  onlara bir süre tanımıştı. O sürenin sonunda iş ve işlemler başladı. Esnafımız da kendi işlemlerini  gerçekleştiriyor. Bunlar firma  etrafında güvenlik önlemlerini alıyor. Güvenlik önlemleri bittikten sonra Çeşme'ye ve kaldırmaya başlayacak" dedi.

LAVUAR ALANI PROJESİ VE FEVKANİ KÖPRÜSÜ YIKILDIKTAN SONRAKİ KAVŞAK PROJESİ SEÇİMDEN ÖNCE HİZMETE GİRMİŞ OLACAK

Lavuar alanı projesi ve Fevkani Köprüsü yıkımı sonrasındaki kavşak projesinin seçimden önce hizmete girmiş olacağını belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan şunları ifade etti

"Yeni kavşak tabii ki seçimden önce bitmiş olacak. Yeni kavşağın yapılabilmesi için Fevkani Köprüsü'nün kaldırılması gerekiyor tabii bu bir aslında arkadaşlar baktığınız zaman öyle  yer seçilmiş, hadi buraya şunu yapalım, buraya bunu yapalım şeklinde değil. Bir projeksiyonun ürünü. Eğer dikkat ederseniz şöyle bir sizi maziye getirelim. Gökgöl Mağarası'nın oraya doğru hep birlikte zihinlerimizle bir gidelim. Gökgöl Mağarası'ndan Zonguldak'a geldiğini şöyle bir Asmayı bir dolaşırdınız. Çınartepe'ye doğru çıkardık. Çınartepe'den 69 ambarların eski halini de biliyorsunuz. Oralardan gelirdik. Dolana dolanı aşağı yukarı 7-8 dakikada şehir merkezine varır.

Ama şimdi yine Gökgöl Mağarası'nın oraya gidelim zihinlerimize. Geliyorsunuz Üzülmez'in önünden geçiyorsunuz. Çok güzel yol, sağımız da devlet kurumları yapılmış. 69 ambarlarına dönüştürülmüş. çok güzel yoldan geliyor Biliyorsunuz ışıklar altında bir kavşağa geliyorsunuz. Oradan Kilimli'ye tünelden geçebiliyorsunuz. Eğer  Zonguldak merkezine gelecekseniz o modern akıllı kavşaklardan geçip ışıklandırılmış, ışıl ışıl bir şekilde artık şu anda  ay yıldız kavşağına geliyorsunuz ki orası da bitti. 2023 köprüüsümü gördüğünüz bir şehir, modern bir görünümüne, şehir girişi görünümüne Allah'ın izniyle kavuştu. 

Şimdi köprünün kalkmasıyla bir farklı daha kavşak, Gazipaşa caddesine giriş. Ondan sonra Emlak Milli Emlak'la birlikte yapılacak olan Emlak Konut'un yapacağı bir şehrimize değer katacak. Belki bölge şehrimize  getirecek olan bir yapı. Bir alışveriş ve yaşam merkezi. Daha sonrasında hemen  akabinde lavuar alanının yapılması biliyorsunuz Uzunmehmet Cami'si bir şehir görünümüne  şehrimiz kavuşuyor. Bunun da hafızaları  diri tutmak adına  anlatmak ve göstermek gerekiyor.

ARTIK ZONGULDAK DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YAŞIYOR

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, "Artık Zonguldak bir değişimin, dönüşümün hatta ve hatta bundan sonrası kaçınılmaz da bir dönüşümle birlikte ilerleme yolunda emin adımlarla gidiyor. İyi bir irade gerekiyordu. Bunların  hep Birlikte farkındayız. Sadece ben bunu yapacağım deyip bir fikirle ilerlemek başka bir şey.iIrade gösterebilmek, cesaret gösterebilmek farklı bir şey. O iradeyi, o cesareti şehrin gençleşmişleşmesi adına, şehrin değişmesi, dönüşmesi şehir insanının hemşehrilerimizin daha  bir ortamda yaşayabilmesi adına gerekli adımların hepsi atılıyor ve atılacak." İfadesini kullandı 

Kaynak: Ercan Demir