AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan,  Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Murat Kotra, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Öztürk, AK Parti Merkez ilçe başkanı Hüseyin Yıldız yıkımı devam eden fevkani Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.

Aralık 15'ine kadar yıkım çalışmasının tamamlanacağını ifade eden Başkan Alan bu hafta sonu Soğuksu-Acılık aksının trafiğe açılacağını da belirtilerek şunları söyledi

ÇARŞAMBA GÜNÜ SOĞUKSU-ACILIK AKSI TRAFİĞE AÇILACAK HAFTA SONUNDA ÇEVRE YOLU TRAFİĞE KAPATILACAK

"Sayın vekillerimiz, il başkanlarımız şantiye şefimiz, teknik başkan yardımcımız, arkadaşlarımızla beraber son durumu bir yerinde görmek istedik. Dört ayağın şu an zemine indirilmesi bitti. Daha önce de sizlere söylediğimiz gibi Soğuksu Acılık bir an önce trafiğe açılması bizim için çok önemli. Niye? Malum bu çevre yolu üzerinde kalan bölümünde alınması için çevre yolunun trafiğini bir 1.5 gün süreyle kapatacağız. Cumartesi gecesi kapatıp Pazar sabahı burayı almış olmamız lazım. Onun için de Çarşamba günü önümüzdeki Çarşamba günü tam yol da olsa açmış olacağız.Soğuksu- Acılık aksını, çünkü çok yumuşak bir zemin. Oranın biraz oturması, zeminin sertleşmesi gerekiyor ki biz orada altyapı çalışmalarını bitirip asfaltını dökmemiz için bir 15 gün lazım. Burayı aldıktan sonra aynı zamanda Uzun Mehmet'ten Gazipaşa'ya olan bağlantıyla bir an evvel kısa bir şekilde açmayı planlıyoruz Aralık'ın 20-25'i arasında köprünün yıkımını tamamen inşallah kimsenin burnu kanamadan şu vatandaşımız sıkıntı yaşamadan inşallah bitirmiş olacağız.

YÜZDE  25'İ TAMAMLANDI
Yıkımın %25'ini tamamlandığını ifade eden Başkan Ömer Selim Alan, "Şu an yüzde 25 civarındayız. Ama şu çevre yolunun üzerini alıp şu iki ayağında hafriyatını kaldırdığımız zaman Buradan sonrası rutin olduğu için hızlı gidecek. Yani şuraya kadar aldığımız zaman burayı neredeyse yüzde 60'nı bitirmiş olacağız 15 gün içinde ondan sonra çok daha hızlı gidecek." dedi 

TRAFO KASIM SONUNDA YIKILACAK

Köprü üstünde kalan trafonun da Kasım ayı sonunda yıkılacağını ifade eden Başkan Ömer Selim Alan şunları söyledi:

"Trafoyu da Kasım ayının sonunda Başkent EDAŞ yetkilileriyle görüştük. Planlı şekilde onları alacaklar. Zaten aşağıya diğer trafo kuruldu. Onu da buradan arkadaşlar mecburen alacaklar zaten. Ay sonunda inşallah."

LAVUAR ALANI PROJESİNE  ÖNÜMÜZDE Kİ HAFTA BİSMİLLAH DİYORUZ
Lauvar projesinde önümüzdeki hafta başlanacağı müjdesini veren Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan şunları ifade etti

"Lavuar alanında firma konteynerleri indirildi ve şantiyeyi kuruyorlar. Önümüzdeki hafta lavuar alanında bismillah diyoruz. İhale 7 aylık bir süreç biliyorsunuz. 
Ama şu an köprü yıkımı olduğu için şehrin her tarafı zaten şantiye. Şu an Aralıkta biliyorsunuz kaldırım çalışmalarımız var. Trafiği çok da sıkıntıya sokmadan lavuar alanı sadece onlar zeminle ilgili çalışmalarını yapacaklar ve kısmi olarak kapatacaklar. Dediğim gibi Aralık'ın 15'inden sonra inşallah tamamen kapatıp trafik rahatlıktan sonra 7 aylık süre zarfında herkesi merakla beklediği lavuar alanı projesi insanımızın vatandaşımızın Hizmetinde olacak inşallah" 

Kaynak: Ercan Demir