TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta oynanan şaibe iddialarının ana konusu olan Ankaraspor - Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili tepkiler ve yorumlar kamuoyunun gündemine oturdu. 

Habertürk'e konuk olan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi Yargıcı Emin Özkurt da konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiri çerçevede açıklamalarda bulundu.

TFF'nin inceleme süreci başlattığı şaibe iddialı maçla ilgili Özkurt, şu ifadeleri kullandı; 

Ankaraspor - Nazilli maçı arasındaki görüntüler izledim. Biz buna hukukta "hayatın olağan akışına aykırı bir hal" deriz. Futbolun olağan akışına da aykırı bir gelişme. Hiç şut çekilmemesi bu seviyede olmayacak bir şey. Dolayısıyla bu şüphe, mantıklı ve dolaylı bir şüphe uyandırdığı için TFF harekete geçti, bir hukukçuyu görevlendirdiler. 

GENİŞ KAPSAMLI İNCELEME YAPILACAK

Bundan sonra şöyle olacak; Bütün bu maçla ilgili veriler incelenmeye başlandıktan sonra makul bir şüphe varsa konu TFF Etik Kurulu'na aktarılacak. Etik Kurulu talimatının 7. maddesi çerçevesinde bir inceleme yapılacak. Hakem ve gözlemci raporları, görüntüler, imkan dahilinde olacaksa muhtemelen hesap hareketleri, bu maça oynanan bahis işlemleri, kulüp yöneticilerinin beyanları bunlar da denetlemeden geçirilecek.

ANKARA VE NAZİLLİ KÜME DÜŞEBİLİR!

Bunun akabinde eğer bir şike olduğuna ilişkin kuvvetli veya makul bir şüphe oluşursa o taktirde Etik Kurulu bu raporun sonucunu TFF Yönetim Kurulu'na soracak. Bütün bu iddialar somut verilerle desteklenip, şike ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğu ilişkin bir kanaat edilirse Etik Kurulu'nun raporu çerçevesinde PFDK'nın süreci başlayacak. Burada da Disiplin Talimatı'nın 56. maddesi çıkıyor. Bu maddeye göre "müsabakanın sonucunu veya sürecini hukuka veya spor ahlakına aykırı bir şekilde etkilemeye çalışmak" bir suç. Bundan dolayı kulüplerin bir alt lige düşürülme riski ve bu ihlali gerçekleştiren kulüp yöneticileri ve futbolcuların süresiz hak mahrumiyeti ve futboldan men gibi cezalara maruz kalması gündeme gelebilir.

Kaynak: Haber Merkezi