Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, daha önce gazetemizde yayınrlanan usülsüzlük iddialarının ardından yeni bir usülsüzlük iddiası ile yeniden karıştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Müdürlüğü'nde iki usta öğreticinin kurs gerçekleşmediği halde, gerçekleşmiş gibi ücret aldıkları ve bu durumun tespiti üzerine haklarında tutanak düzenlendiğine ilişkin İHA kaynaklı haber, ortalığı bir kez daha karıştırdı.

İHA'nın haberi üzerine Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin olayı yalanladıkları ve böyle bir olayın meydana gelmediğini ifade ettikleri belirtiliyor.

YENİ ADIM'IN YAYINI ULUSAL SİTELERDE

Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nde kurs öğretmenleri (usta öğreticiler) arasında ayırım yapıldığı, bazı personele mobing uygulandığı, doğrudan temin işlerinin hep aynı firmalara verildiği yönündeki iddialar ve CİMER'e ile Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılan şikayetler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin Çaycuma'ya gelerek inceleme yapması ve sonuçları ile ilgili gazetemizde yayınlanan haber, internette tavan yaptı, 260 bin okunma ile rekor kırdı, sözkonusu haber Öğretmenleriçincom ve Kamubiz gibi ulusal yayın yapan birçok internet sitesinde Yeni Adım kaynak gösterilerek yayınlandı.

Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli yönetici ve personel arasında uzun süreden beri yoğun çekişmeler yaşandığı, bazı öğretmen ve usta öğreticiler arasında ayrımcılık yapıldığı yönündeki iddialar Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kabul edilmiyor.

İddiaları kabul etmeyen, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, son beş yılda gerek malzeme alımları, gerek inşaat işlerinin hangi firmalara verildiği, ilçede aynı işi yapacak başka firmalar bulunup bulunmadığı, doğrudan temin işlerine ilişkin teklif mektuplarının "tek elden" verilip verilmediğine ilişkin detaylı açıklama yapması bekleniyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz