Çaycuma Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezinde soruşturmalar devam ediyor. 
Edinilen bilgiye göre 3 farklı konuda soruşturmaların devam ettiği bildirildi. Bazı soruşturmaların mahkemeye taşındığı edinilen bilgiler arasında.
Soruşturmaların en önemlisi ise İhaleye fesat karıştırma, doğrudan teminlerde usulsüzlük, İş bitmeden firmalara ödemelerin yapılması iddiası. Doğrudan teminlerde belirli firmalar haricinde hiçbir firmaya ihale mektubunun gitmediği, ihale mektuplarının ise ihaleyi alması istenen firmaya verilerek tek elden ihale mektuplarının hazırlandığı iddiaları İl Milli Eğitim müfettişleri tarafından inceleniyor.
Daha önce Bakanlık müfettişleri tarafından da incelenen bu iddiaların sonucunun ise ne olduğu merak konusu. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail BAŞ tarafından ihalede usulsüzlük iddiaları yalanlanmıştı. Daha sonra Bakanlık müfettişleri tarafından İlçe Milli Eğitim Yöneticilerine ve Halk Eğitim Merkezi Yöneticilerine ceza yağmıştı. Halk Eğitim Müdür Yardımcısı görevden alınmıştı. Hangi usulsüzlüklerden ne ceza aldıkları kamuoyundan saklanarak bilgilendirme yapılmamış olayın üstü kapatılmıştı.
İl Milli Eğitim Müfettişleri iddiaları yeniden ela alıp, derinlemesine soruşturma başlattı. Çaycuma didik didik araştırılıyor. İhalelerde imzası ve ismi geçen firmalar İl Milli Eğitim Müfettişleri tarafından ifadeleri alınmak üzere davet edildiği gelen bilgiler arasında. 
Yıllardır Çaycuma Milli Eğitimdeki ihalelerin aynı kişilere verilmesi, Çaycuma’daki diğer firmaların yok sayılması gerçekten araştırılması gereken bir konu. İddialar arasında özellikle dikkati çeken iki firma var. Biri inşaat alanında diğeri bilgisayar ve alarm güvenlik kameraları alanında. Tesadüf ki biri Ak Parti İlçe Yönetiminde biride Ak Parti İlçe Başkanın, İlçe Milli Eğitim Müdürünün ve Halk Eğitim Müdürünün çok yakın arkadaşı.
Burada dikkati çeken her soruşturmada adı geçen 6 yıldır Çaycuma İlçe Milli Eğitim ve Çaycuma’daki okulların bilişim işlerini yapan bilgisayar firması. İlçe Milli Eğitimden aldığı referansla Çaycuma’daki okulları bu firmaya mahkum edilmesi. 
Firma sahibinin aynı zaman da Ücretli Öğretmenlik yaptığı, Çaycuma Halk Eğitim Müdürlüğünün anahtarına sahip olabilecek kadar, İlçe Milli Eğitim Yöneticileriyle arasının çok iyi olduğu konuşulan konular arasında.
İddiaların en dikkat çekeni ise Çaycuma İlçe Milli Eğitim ve okullarda yapılan usulsüzlüklerin, Bilgisayar firması sahibinin Whatsapp yazışmalarında geçtiği iddiası. Firma sahibinin yazışmalarının ele geçirildiği ve bu yazışmalarda Çaycuma İlçe Milli Eğitim ve Okul yöneticilerinin yazışmalarının olduğu iddia ediliyor. Şimdiye kadar bu yazışmalar ortaya çıkmadı. Çıktığında ise Çaycuma’da yer yerinden oynayacağı firma sahibiyle iş yapan okul yöneticilerinin zor durumda kalacağına kesin gözüyle bakılıyor. 
Velhasıl iddialar çok ciddi. Umarım İl Milli Eğitim müfettişleri işlerine kimseyi karıştırmadan, ihale alamayan firmaları da dinleyerek işlerini düzgün bir şekilde yapabilirler. Uzun süredir dile getirilen bu iddialar bir sonuca vardırılabilir.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz